Milyen fogyókúrás szert szedjünk?

2018. június 28.
Milyen fogyókúrás szert szedjünk

Milyen fogyókúrás szert szedjünk

Ha fogyókúráról van szó, sajnos nincsenek csodaszerek, kiskapuk vagy rövidebb utak. Tenni kell a kívánt eredményért. Egészségesen és tartósan csak úgy veszíthetünk a kilókból, ha odafigyelünk étkezésünkre, a rendszeres testmozgásra, és amennyire csak lehet, kiiktatjuk a káros zsírokban és cukrokban gazdag ételeket mindennapjainkból. A folyamatot azonban nagyban tudjuk támogatni és segíteni a megfelelően kiválasztott fogyókúrás készítmények alkalmazásával. Ilyen szerekből ma már hatalmas a választék: italokat, teákat, tablettákat, porkészítményeket is beszerezhetünk a kilók leadásának támogatására. A diétázást segítő termékek leggyakoribb összetevőik szerint csoportosíthatók, illetve vannak köztük gyógyszernek és’csupán’ táplálékkiegészítőnek minősülő készítmények is. Ahogy hatóanyagukban is különbözőek.

A zsírégető hatóanyagok a jód tartalmú barna alga (anyagcsere serkentő, zsírlerakódást gátló), a kukoricabibe (vizelethajtó), a csalánlevél (vizelethajtó, vértisztító), a gyermekláncfű gyökér (emésztéssegítő), a gyermekláncfű levél (vízhajtó) és a vadárvácska (nyákoldó, vizelethajtó, vértisztító). Az egyik legjobban keresett zsírégető összetevőjű fogyasztószer a szűztea, mely a kezelés nélkül szárított zöld tealevelekből készül. Hatása étvágymérséklő, zsír-anyagcsere javító és koleszterinszint csökkentő. Néhány kilós súlyfelesleg esetén napi 5 csésze fogyasztása ajánlott – szigorúan cukor nélkül.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • XLS (XL-S) Medical Direct por 90x

    XLS (XL-S) Medical Direct por 90x

    <p>Az XL-S Medical por természetes és klinikailag igazolt hatóanyaga képes megkötni a táplálékkal bevitt zsír 28%-át, valamint csökkenti az étvágyat és a nassolási vágyat.</p>

    17 990 Ft

A teltségérzetet okozó anyagokból – nevükből adódóan – sokkal kevesebbet fogyasztva, így kevesebb kalóriával is elkerülhetjük az éhséget. A cellulóz vízben oldódó rostanyag, amely a víztől megduzzadva csökkenti éhségérzetünket, és elősegíti megfelelő bélműködésünk, míg a vízben nem oldódó pektinek és a barnamoszatokból nyert viszkózus ugyanezt a hatást zselészerű masszát képezve éri el. A dél-afrikai kaktuszkivonat a glükózéhoz hasonló, de aktívabb hatású, a cukorszint emelésére – ezzel pedig agyunk ’megtévesztésére’ – alkalmas anyag, míg a koreai fenyőmaggal a teltségérzetet okozó hormonok serkentése által érhetjük el ugyanezt az eredményt.

A zsírmágnesek a zsír megkötésével érik el a kilók elvesztését. Ezek egy része gyógyszernek, másik fele pedig orvostechnikai eszköznek minősül. Az ilyen hatóanyagok a lipáz enzim megakadályozásával érik el, hogy szervezetünk ne használja fel a bevitt zsírmennyiséget, csak annak egy részét. Az így fel nem használt zsír a széklettel távozik. A zsírmágnesek használata is megköveteli azonban a tudatos étkezést és a rendszeres testmozgást. Mesébe illő csodát viszont itt sem szabad várni: heti fél kiló fogyás az egészséges mérték.

A fogyókúrázás egy ma igen népszerű módja az italporok kúraszerű alkalmazása, melyeket 1-2 főétkezés helyett fogyaszthatunk. A porokat vízzel vagy tejjel összekeverve magas fehérje tartalmú shakek-et kapunk, ezek összetétele tartalmazza a szervezet számára szükséges vitaminokat, tápanyagokat, rostokat is. 14 napnál tovább nem ajánlatos alkalmazni az ilyen kúrát.