Mielőtt beindítjuk a klímát…

2016. november 4.

Kapcsolódó tünetek:

orrfolyás

Tisztelt Gyógyszerész!

Félek, a klíma szezon beindulásával ismét megfázom. Mit javasol, hogy előzzem meg a bajt?

 Tisztelt Kérdező!

Fontos a klíma szezon előtt a készülékek szűrőjének tisztítása, hisz az ott felszaporodott baktériumok a készülék bekapcsolásával azonnal a légtérbe, majd a légutainkba kerülnek, és ez akár komoly légúti megbetegedésekhez is vezethet. Emellett legalább másfél méteres távolságba legyünk a berendezéstől, és ne haladja meg a 6-8 fokot a külső környezet és a klimatizált helyiség hőmérsékletkülönbsége

Tisztelettel: Tulok Balázs, gyógyszerész – Sugár Gyógyszertár

A megfázás kezelése házilag

A megfázás kezelése házilag

A megfázással bátran szembenézhet és felveheti vele a harcot. Megfázás kezelése házilag? Segítünk, hogy minden rendben menjen: 11 ötletet is hoztunk!

orrfújástól kisebesedett orr

Orrfújástól kisebesedett orr? Ezt teheti ellene!

Megfázás esetén sokaknál okoz problémát a gyakori orrfújástól kisebesedett orr. Ez nem csak fájdalmas, de sajnos nem is szép, és előfordul, hogy elég lassan gyógyul. Mit tehetünk ellene?

A megfázás tünetei

A megfázás tünetei

Ha folyik az orra és rossz a közérzete, sokan megfázásra gyanakszanak és egy meleg teával és néhány nap pihenéssel kúrálják ki magukat. Milyen tünetek igazolják ezt és mik azok, amikkel már orvoshoz kell fordulni?

influenza korai tünetei

Az influenza 6 korai tünete

Az influenza korai tüneteinek időben való felismerése megakadályozhatja a vírus terjedését, és elősegítheti a betegség kezelését, mielőtt rosszabbodna. Minden évben heteket vesz el az életünkből, idén ne hagyja, hogy az influenza győzzön!

Az influenza elleni oltás

Az influenza elleni oltás

Az akár életveszélyes szövődményekkel is együttjáró influenza ellen sokak számára a megoldás az ingyenesen elérhető influenza elleni oltás lehet.