Mielőtt beindítjuk a klímát…

2016. november 4.

Kapcsolódó tünetek:

orrfolyás

Tisztelt Gyógyszerész!

Félek, a klíma szezon beindulásával ismét megfázom. Mit javasol, hogy előzzem meg a bajt?

 Tisztelt Kérdező!

Fontos a klíma szezon előtt a készülékek szűrőjének tisztítása, hisz az ott felszaporodott baktériumok a készülék bekapcsolásával azonnal a légtérbe, majd a légutainkba kerülnek, és ez akár komoly légúti megbetegedésekhez is vezethet. Emellett legalább másfél méteres távolságba legyünk a berendezéstől, és ne haladja meg a 6-8 fokot a külső környezet és a klimatizált helyiség hőmérsékletkülönbsége

Tisztelettel: Tulok Balázs, gyógyszerész – Sugár Gyógyszertár

Megfázás gyerekkorban – Fő a megelőzés!

Megfázás gyerekkorban – Fő a megelőzés!

Ahogy beköszönt az ősz, egyre gyakoribbá válnak a felső légúti megbetegedések. Ez nem véletlen, hiszen a nyirkos, hűvös környezet jót tesz a kórokozók szaporodásának és terjedésének. Ráadásul fogékonyabbak is vagyunk a fertőzésekre, hiszen kevesebbet mozgunk és kevesebb vitaminhoz jutunk. Így vannak ezzel a gyerekek is, akiknél nem is olyan nehéz megelőzni a náthát, kezelni pedig szintén könnyű lehet!

Készüljünk fel időben az őszi-téli megfázásokra!

Készüljünk fel időben az őszi-téli megfázásokra!

Ha ősz, akkor megfázás, ezt sajnos sokan tudjuk. Ebben a hűvös és nyirkos időszakban ugyanis könnyebben terjednek a kórokozók, melyek gyorsan okoznak sokszor egészen makacs náthákat. Ha kellően és időben felkészülünk, nem csak megkönnyíthetjük a gyógyulást, de akár meg is úszhatjuk a megfázást – tippjeinkkel ebben próbálunk segíteni!

A légkondi veszélyei

A klímaberendezések esetében nem csak vásárláskor kell a minőségre hangsúlyt fektetni, hanem a megfelelő és szakszerű karbantartásra is szükséges odafigyelni, arra időt és pénzt szánni. A klíma helytelen használata átmeneti, de akár tartós egészségkárosodáshoz is vezethet.

Nyáron is elkaphatja! – 7 fontos tudnivaló a nátháról

Mikor fertőz és hogyan gyógyítsuk a náthát?

3 bevált módszer az influenza megelőzésére

3 bevált módszer az influenza megelőzésére

Hogyan kerülhetjük el az influenzát és milyen módszerekkel enyhíthetők a kellemetlen tünetek?