Mielőtt beindítjuk a klímát…

2016. november 4.

Kapcsolódó tünetek:

orrfolyás

Tisztelt Gyógyszerész!

Félek, a klíma szezon beindulásával ismét megfázom. Mit javasol, hogy előzzem meg a bajt?

 Tisztelt Kérdező!

Fontos a klíma szezon előtt a készülékek szűrőjének tisztítása, hisz az ott felszaporodott baktériumok a készülék bekapcsolásával azonnal a légtérbe, majd a légutainkba kerülnek, és ez akár komoly légúti megbetegedésekhez is vezethet. Emellett legalább másfél méteres távolságba legyünk a berendezéstől, és ne haladja meg a 6-8 fokot a külső környezet és a klimatizált helyiség hőmérsékletkülönbsége

Tisztelettel: Tulok Balázs, gyógyszerész – Sugár Gyógyszertár

Házi praktikák megfázás ellen

Házi praktikák megfázás ellen

A megfázás kezelésére szinte minden családban van egy titkos recept, vagy jól bevett szokás, melyet hagyományként örökítünk tovább. Mi összeszedtünk néhány praktikát, amivel nagyanyáink és jelen korosztályunk is hatékonyan küzd a mindenkit ledöntő megfázás ellen!

Mi a különbség nátha és influenza között?

Mi a különbség nátha és influenza között?

Nátha és influenza – ezt a két megnevezést igen gyakran halljuk a betegségekkel tarkított őszi-téli időszakban. Ugyan mindkettőt vírus okozza, egyáltalán nem szabad összetéveszteni őket, hiszen lefolyásuk és esetleges szövődményeik is eltérőek lehetnek. De mégis hogyan dönthetjük el, hogy egy egyszerű náthával van dolgunk, vagy influenzásak lettünk?

Hogy kell helyesen orrot fújni?

Hogyan kell helyesen orrot fújni?

Lassan, de biztosan elérkezik a megfázások és az influenza szezonja, amikor rengeteg köhögünk, rossz a közérzetünk és állandóan az orrunkat fújjuk. Annak ellenére, hogy utóbbit mindenki csinálja, sokan mégsem ismerik a helyes módját.

influenza korai tünetei

Az influenza 6 korai tünete

Az influenza korai tüneteinek időben való felismerése megakadályozhatja a vírus terjedését, és elősegítheti a betegség kezelését, mielőtt rosszabbodna. Minden évben heteket vesz el az életünkből, idén ne hagyja, hogy az influenza győzzön!

Így vihet be influenzaszezon alatt több C-vitamint

Így vihet be influenzaszezon alatt több C-vitamint

Ha a közelgő influenzaszezonban az influenzát meg is ússzuk, akkor is könnyen megfázhatunk. De hogyan lehet ezt elkerülni? Például a megfelelő vitaminbevitellel, aminek egyik alapja a C-vitamin!