Mielőtt beindítjuk a klímát…

2016. november 4.

Kapcsolódó tünetek:

orrfolyás

Tisztelt Gyógyszerész!

Félek, a klíma szezon beindulásával ismét megfázom. Mit javasol, hogy előzzem meg a bajt?

 Tisztelt Kérdező!

Fontos a klíma szezon előtt a készülékek szűrőjének tisztítása, hisz az ott felszaporodott baktériumok a készülék bekapcsolásával azonnal a légtérbe, majd a légutainkba kerülnek, és ez akár komoly légúti megbetegedésekhez is vezethet. Emellett legalább másfél méteres távolságba legyünk a berendezéstől, és ne haladja meg a 6-8 fokot a külső környezet és a klimatizált helyiség hőmérsékletkülönbsége

Tisztelettel: Tulok Balázs, gyógyszerész – Sugár Gyógyszertár

Népszerű tévhitek az influenzáról 750

Népszerű tévhitek az influenzáról

Van, aki antibiotikumokat követel, amint kiderül, hogy influenzás, mások rettegnek a fertőzés elleni védőoltásoktól és egyesek szerint pedig ez a betegség egyáltalán nem is veszélyes. Az influenzával kapcsolatban számos tévhit terjed, össze is gyűjtöttük, melyek ezek!

Így vihet be influenzaszezon alatt több C-vitamint

Így vihet be influenzaszezon alatt több C-vitamint

Ha a közelgő influenzaszezonban az influenzát meg is ússzuk, akkor is könnyen megfázhatunk. De hogyan lehet ezt elkerülni? Például a megfelelő vitaminbevitellel, aminek egyik alapja a C-vitamin!

Házi praktikák megfázás ellen

Házi praktikák megfázás ellen

A megfázás kezelésére szinte minden családban van egy titkos recept, vagy jól bevett szokás, melyet hagyományként örökítünk tovább. Mi összeszedtünk néhány praktikát, amivel nagyanyáink és jelen korosztályunk is hatékonyan küzd a mindenkit ledöntő megfázás ellen!

megfázás elleni tippek

6 tanács, hogy NE fázzunk meg

Íme a leghasznosabb megfázás elleni tippek!

influenza idején ezekre van szükség otthon

5 termék, amire szükséged van otthon az influenza időszakban

Itt az ősz, lassan nyakunkon az influenza szezon, amit nem árt felkészülten várni. A megfelelő termékek segítségével ugyanis időben enyhíthetjük a tüneteket, és akár a betegség lefolyását is meggyorsíthatjuk. Összeállítottunk egy listát teli olyan készítményekkel, melyek jól jönnek majd betegség idején!