Én bírom a fájdalmat! De kell ez nekem? Meddig érdemes tűrni a fejfájást?

2019. szeptember 1.

Kapcsolódó tünetek:

fejfájás

Fáj a feje? Hasogat, szúr, nyilall? Nem tud már másra koncentrálni, de mégsem vesz be gyógyszert? Meddig akar várni vele? És főként: miért?

A fejfájás igen gyakori tünetnek számít, habár csak becslések szolgálnak alapul az előfordulás gyakoriságának meghatározására, tekintettel arra, hogy a betegek legalább fele nem fordul orvoshoz ilyen jellegű panaszaival. Ennek oka talán az, hogy amíg életünket nem érezzük közvetlenül veszélyeztetve, egyszerűen nem keresünk fel szakembert – tűrünk, vagy magunk döntünk arról, milyen gyógyszereket, fájdalomcsillapító készítményeket használjunk.1,2

Talán kevesen tudják, de a fejfájásnak több típusa van, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen megoldást választunk a fájdalom ellen – még akkor sem, ha nem gyógyszeres kezelésben gondolkodunk.

Nem mindegy, hogy lepihenünk egy sötét szobában vagy sétálgatni kezdünk. Az sem mindegy, hogy a fejfájás csak alkalmanként jelentkezik, vagy krónikus módon. A fejfájás lehet kísérő tünete idegi megterhelésnek, stressznek, lázas betegségnek is, de önálló panaszként is előfordulhat.

Elsődleges fejfájásnak nevezzük, ha a fejfájásos panasz önállóan van jelen. Másodlagos vagy tüneti a fejfájás, ha a fejfájás hátterében egyéb betegségek állnak – ilyenkor természetesen a probléma forrásának gyógyítása a kulcs a fájdalom teljes megszüntetéséhez.2

A fájdalom tűrésével kapcsolatosan eltérőek a vélemények. Vannak, akik szerint a fájdalmat tűrni „erős” dolog, vannak, akik a fájdalomcsillapító gyógyszerek mellékhatásaitól tartanak, vagy a népi praktikákban bíznak, stb.

Egészségünk megóvása érdekében a legfontosabb, hogy ne önmagunkat diagnosztizáljuk, hanem ismétlődő vagy tartós fejfájás esetén forduljunk mindenképpen szakemberhez.
A fájdalom csillapítása azonban sokszor nem várhat, hiszen nem engedhetjük meg magunknak, hogy mindennapi teendőink felett a fájdalom vegye át az uralmat. A fejfájást tűrni nem hősiesség kérdése többé, hiszen a fejfájós napokon is ugyanúgy helyt kell állnunk, koncentrálnunk kell, és oda kell figyelnünk minden fontos részletre.

Ha meg szeretne szabadulni a fejfájástól, válassza a gyorsan ható Algoflex Rapid lágyzselatin kapszulát.
A fájdalom tűrése helyett legyünk hősök abban, hogy a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb fájdalomcsillapító megoldást találjuk meg, mihamarabb!


 • Algoflex Rapid 400 mg kapszula 10x

  Algoflex Rapid 400 mg kapszula 10x

  <p>Az Algoflex Rapid hatóanyaga az ibuprofén a nem-szteroid gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik, amelyek a szervezetnek a fájdalomra, gyulladásra és lázra adott reakciójának megváltoztatásával biztosítanak enyhülést. Az Algoflex Rapid fejfájás, migrén, fogfájás, hátfájás, menstruációs fájdalmak, izomfájdalmak, láz valamint megfázás és influenza tünetei esetén alkalmazható.</p>

  1 899 Ft
 • Algoflex Rapid 400 mg kapszula 20x

  Algoflex Rapid 400 mg kapszula 20x

  <p>Az Algoflex Rapid hatóanyaga az ibuprofén a nem-szteroid gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik, amelyek a szervezetnek a fájdalomra, gyulladásra és lázra adott reakciójának megváltoztatásával biztosítanak enyhülést. Az Algoflex Rapid fejfájás, migrén, fogfájás, hátfájás, menstruációs fájdalmak, izomfájdalmak, láz valamint megfázás és influenza tünetei esetén alkalmazható.</p>

  2 599 Ft helyett:2 199 Ft
 • Algoflex Rapid 400 mg kapszula 30x

  Algoflex Rapid 400 mg kapszula 30x

  <p>Rád tör a fejfájás? Miért várnál? A lágyzselatin kapszulában lévő oldott hatóanyag azonnal felszabadul és felszívódik. Az Algoflex Rapid gyógyszerformájának köszönhetően könnyen lenyelhető.</p>

  3 569 Ft

[1] Áfra J., et. al.: Az elsődleges fejfájások klasszifikációja a migrén epidemiológiája a fejfájásban szenvedő betegek kivizsgálási stratégiája az elsődleges fejfájások kezelésének protokollja a fejfájás centrum kritériumai http://ehf-org.org/wp-content/uploads/2013/12/hungary.pdf Letöltve: 2018.04.03.
[2] Kunda O.: Differenciáldiagnosztikai kérdések és terápiás lehetőségek a háziorvosi gyakorlatban http://medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/fejfajas Letöltve: 2018.04.03.
SAHU.IBU.18.04.0209 (2018.05.18)

Szponzorált tartalom.