7 tipp, hogyan teremtsen karácsonyi hangulatot

7 tipp, hogyan teremtsen karácsonyi hangulatot

Díszítsünk és alkossunk!

Vonjuk be az egész családot a lakás karácsonyi díszbe öltöztetésébe! Készítsünk együtt díszeket papírból, hungarocellből, fessünk üvegfestékkel vagy hóspray-vel az ablakokra karácsonyi hangulatú képeket! Ha eddig boltban vásároltuk az adventi koszorút, idén próbáljuk meg elkészíteni házilag! Szinte minden virág- és barkácsoltban kaphatók koszorúalapok és díszek, az interneten pedig rengeteg ötletet és részletes útmutatót találunk, hogyan készíthetjük el lépésről lépésre. Ne feledkezzünk meg az ajtódíszről sem!

Öltöztessük ünnepi fényekbe és illatokba a lakást!

Az adventi időszakban már korán sötétedik, így már délután meghitt hangulatot teremthetünk néhány gyertyával. Esténként égessünk illatgyertyát, mécsest és már december elején szereljük fel az égősort a lakásba! Párologtassunk karácsonyi hangulatot idéző illóolajokat: narancsot, szegfűszeget, fahéjat! Ezek amellett, hogy kellemes illatot árasztanak, fertőtlenítik és párásítják is a lakás levegőjét.

Süssünk!

A karácsonyi készülődésből nem maradhat ki a közös mézeskalács-sütögetés. Hívjuk meg a barátainkat, a gyerekeink barátait, gyúrjuk, formázzuk és díszítsük együtt a tésztát! A felnőtteknek készülhet közben forralt bor, a gyerekeknek pedig alkoholmentes puncs vagy forró csoki. A hangulatot fokozhatjuk karácsonyi zenékkel.

Készítsünk meglepetést a családtagoknak!

Neveljük arra gyermekeinket, hogy készítsenek saját kezűleg ajándékokat! Biztosan mindenkinek örömet okoz majd a házi bonbon, a gyömbéres keksz vagy a mézeskalácslikőr. Az ajándékok mellé tervezhetünk ajándékkísérő képeslapokat, rajzolhatunk együtt és azt bekereteztethetjük, de készíthetünk családi fotóalbumot is. Az ajándékok készítése közben garantáltan elkap majd bennünket is a karácsonyi hangulat.

Látogassunk el ünnepi eseményekre!

Karácsony előtt számtalan ünnepi koncert, előadás és esemény között válogathatunk. Nincs is jobb, mint egy karácsonyi koncert, de ha erről lemaradtunk, mert már sehol nem kapunk rá jegyet, menjünk el szabadtéri adventi vásárokra korizni, forró csokit inni vagy egyszerűen csak nézelődni!

Kényeztessük magunkat!

Az ünnepi hangolódást segíti, ha néha egy kis időt szentelünk magunknak: Szerezzünk be pár romantikus könyvet, karácsonyi magazint, hallgassunk karácsonyi zenét és vegyünk forró fürdőt! Kényeztessük magunkat fürdőolajokkal, fürdőgolyókkal és égessünk a fürdőszobában is gyertyákat, így fokozva az ünnepi hangulatot!

Teázzunk!

Teákat általában egész évben iszunk, de ilyenkor előkerülnek a különlegesebb ízek. Az ünnepek közeledtével egyre több karácsonyt idéző ízkombináció kapható. Próbáljuk ki a szilva-vanília-fahéj, gyömbér-hibiszkusz-alma vagy a narancs-rum ízesítésűt! Egy bögre forró teával bekuckózhatunk a lakás egy kellemes pontjára, lazíthatunk vagy végiggondolhatjuk az ajándéklistát, esetleg megírhatjuk a teendők listáját és annak szétosztását a családtagok között.

2016. december 7.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink