Fogápolás utazás alatt

Fogápolás utazás alatt

Ha órákat ülünk az autóban, utazunk, és közben eszünk, ilyenkor elmarad a fogmosás és a fogselyem használata. Az alábbi három „módszer” megfelelő védelmet jelent az Ön és családja fogai számára.

Nassoljon egészségesen!

A cukros ételek soha nem tűnnek jó ötletnek, különösen nem utazás alatt. A cukor a fogakra is nagyon káros - különösen, ha nem tudunk megállni, és kellőképpen fogat mosni. A cukros nasik helyett válasszunk olyanokat, melyek egészségesek, nem károsítják szervezetünket és a fogainkat. Vigyünk magunkkal egy hűtődobozban bébi répát és brokkolit ahelyett, hogy csokit és süteményt vegyünk egy édesség boltban. Ha gyermekek is jönnek velünk az útra, készítsünk nekik könnyű nasit felszeletelt gyümölcsökből és zöldségekből. Kerüljük a dobozos gyümölcsleveket, melyek elősegítik a fogszuvasodás kialakulását, válasszunk helyettük inkább vizet.

Ha megállunk pihenni, mossunk fogat!

Megkönnyíti az utazás alatti fogápolást, ha mindig tartunk magunknál egy fogkefét, amit utazás során használunk. Ha mindenképpen meg kell állnunk, vegyünk magunkhoz az utazásnál használatos fogkefénket, mossuk meg gyorsan a fogainkat, és öblítsük ki a szánkat. Minden egyes alkalom hasznos a fogak tisztítása szempontjából, így amikor például nagyon sietünk, érdemes kipróbálni a mini fogkefét. A mini fogkefe olyan, mint egy rendes fogkefe, csak kisebb, és fogkrém van benne.

A nap végén tisztítsa meg jó alaposan a fogait!

Amint megérkezünk úti célunkhoz, legyen az egy hotel szoba vagy akár a nagyi háza, szánjunk kicsivel több időt a fogainkra, és segítsünk a gyerekeknek, hogy a nap végén alaposan mossanak fogat. Győződjünk meg róla, hogy családunk minden egyes tagja megfelelően használja a fogselymet, azt követően pedig alaposan mos fogat. A gyerekek örömmel használják a nekik készített kettő az egyben készítményt (fogkrém és szájvíz kombinációja különböző ízesítéssel, például eper ízzel), mellyel fogaik a lehető legtisztábbak lesznek.

A fogmosás mellett fogselymet is kell használni annak érdekében, hogy egészségesen tartsuk fogainkat és ínyünket. A fogselyem megfelelő használata azért fontos, mert ezzel el tudjuk távolítani azokat a lerakódásokat és ételmaradékokat, melyeket egyébként fogkefével nem lehet. A fogorvos és a dentálhigiénikus feladata, hogy megmutassa a fogmosás és fogselyem használatának a megfelelő módját. Ha fogmosás és fogselyem használata közben ínyvérzés lép fel, esetleg fájdalmat vagy irritációt tapasztalunk, azonnal keressük fel fogorvosunkat. Ilyen esetekben a fogorvos olyan antibakteriális szájöblítőt ír fel, melyet lepedékek és duzzadt íny kezelésére fejlesztettek ki. Szájöblögetőt kiegészítő eljárásként alkalmazunk gondos fogmosás és fogselyem használat mellett.

Nem számít, ki mennyit utazik, a lényeg, hogy a napot midig friss, egészséges lehelettel fejezzük be, mely egy kis erőfeszítéssel soha sem lehetetlen.

2014. május 14.

Kiemelt ajánlatunk