Férfi fogamzásgátlás – A 2 legújabb módszer!

2017. január 5.

Ezzel a két módszerrel már nem csak a nők számára lehetőség a fogamzásgátlás!

férfi fogamzásgátlás

Spermakapcsoló

Az új, férfiak számára kifejlesztett, jelenleg klinikai tesztelés alatt álló fogamzásgátló módszer lényege, hogy egyetlen kis nyomással a bőrön a spermák útja megszakítható, további előnye, hogy a férfiak akár életük végéig használhatják. A módszer a vazektómia, vagyis az ondóvezeték elkötésének módszerét veszi alapul. A vazektómiával ellentétben nem végleges beavatkozást végeznek, csupán egy úgynevezett „spermakapcsolót” kötnek rá, amellyel kívülről, a bőrt egy bizonyos ponton megnyomva, egyszerűen ki-be kapcsolható a spermaáramlás. A fejlesztők szerint így a spermiumok útját tetszőlegesen lehet nyitni, zárni. A szerkezetet egy félórás ambuláns műtét során ültetik be, mindkét ondóvezetékre kerül egy-egy belőle, így teljesen biztonságossá válik a védekezés. A fejlesztők szerint a módszer óriási előnye, hogy a férfiaknak nem kell véglegesen meddővé tenniük magukat, ha ők szeretnének gondoskodni a fogamzásgátlásról, de óvszert sem kell használniuk, egy egyszerű kapcsolóval dönthetnek róla, mikor szeretnének gyermeket nemzeni.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Durex Real Feel óvszer 10x

    Durex Real Feel óvszer 10x

    <p>A Durex RealFeel az óvszerek legújabb generációja, ami neked és a partnerednek is az eddigi legtermészetesebb bőr a bőrön érzést nyújtja.</p> <p> </p>

    4 299 Ft

Fogamzásgátló injekció

Ugyancsak új keletű férfi fogamzásgátló módszer az injekció, amely biztonságos és hatékony fogamzásgátló anyagot juttat a férfiakba legalább 12 hónapra, akiknek így nincs szüksége más fogamzásgátló módszer – például óvszer- használatára. A Vasalgel nevű megoldás hatalmas előnye, hogy a kezelés teljesen visszafordítható. A tesztelés ugyan még folyamatban van, de az eddigi eredmények kecsegtetők, s ha minden jól megy, a szer akár már 2018 elejétől elérhető lehet.
A Vasalgelt az ondóvezetékbe kell fecskendezni, és ott blokkolja az ondóvezetéket egy rugalmas, szivacsos, hidrogél anyaggal, melynek sajátossága, hogy minden fontos folyadékot átenged, de a sperma nem jut át rajta, ily módon zárja ki a nem kívánt megtermékenyítés lehetőségét. Az egyszeri injekció után a férfiaknak nem kell naponta beszedni valamit, mint a női, hormonális tabletták esetében, hanem egy évre védettséget ad.