Miben különbözik a férfi arcápolás a nőitől?

2018. április 26.

A férfiak bőre átlagosan 25%-kal vastagabb, mint a nőké, több kollagénnel, nagyobb szőrtüszőkkel és nagyobb mennyiségű faggyútermeléssel. Ebből eredően pedig vannak különbségek a két nem számára ajánlott arcápolási rutin között.

Miben különbözik a férfi arcápolás a nőitől?

Miben különbözik a férfi arcápolás a nőitől?

Ezen jellemzők mindegyike leginkább a tesztoszteron-termelésnek köszönhető, és a bőr struktúrájában okoz eltérést. Ezért van az, hogy a férfiak bőre kevésbé érzékeny, egyúttal hajlamosabb is a pattanásosodásra. Így számukra nem a hidratálás és a bőrtáplálás a legfontosabb, hanem az alapos tisztítás.

A férfi bőrápolásnak egyszerűnek kell lennie. Nincs szükség ötlépcsős műveletsorra vagy több krémrétegre. Használjon jó minőségű, természetes alapanyagú termékeket, és arca hálás lesz a figyelemért!

A következő bőrápolási rutint ajánljuk férfiak számára napi rendszerességgel:

Tisztítsa meg arcbőrét reggel és este!

Zuhanyozás vagy egy meleg vizes arcmosás során körkörös mozdulatokkal tisztítsa meg arcát! Ne használjon szappant, mert összetevői zsírossá teszik az arcot. Férfiak számára kifejlesztett arclemosókat ajánlunk erre a célra.

Hidratáljon!

Hidratálja a bőrt egy férfi arcápolóval! Ez általában segít a bőr szebb megjelenésében, lassítja az öregedést és a ráncok képződését, egyben megakadályozza a túlzott olajtermelést is. Ha Ön napi több, mint 30 percnyi napfénynek van kitéve, akkor használjon napvédő krémet is bőre érdekében.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata: