Fényvédelem nőknél

2018. június 25.

Nyáron mindenhonnan a fényvédelem fontosságáról hallhatunk, de arról már kevesebb szó esik, hogy e téren nők és férfiak teendőiben van-e különbség. Vajon máshogy kell védekeznünk a káros UV sugarak ellen nőként?

Fényvédelem nőknek

Fényvédelem nőknek

Ugyan a férfiak és nők bőre közt több különbség is van, a fényvédelem terén mindkét nemnél a fényvédő faktor a fő szempont. Ügyeljünk rá, hogy a bőrtípusunknak legmegfelelőbb faktorszámú napkrémet válasszuk, és rendszeresen használjuk is azt. Már egy pár perces séta a közeli szupermarketbe is nyomot hagyhat, és nagyban hozzájárulhat a bőröregedés felgyorsulásához.

Kenjük magunk két-három óránként, különösen vízparti program vagy sportolás közben. A nők sokkal hajlamosabbak a hiperpigmentációra, ezért figyeljünk rá, hogy anyajegyeinket, esetleges pigment foltjainkat mindig védjük – akár 50+ faktoros – fényvédővel és megfelelő ruházattal. A világos színű ruhák (bár kényelmesebb viseletük a nagy melegben) sokkal több UV sugarat engednek át, mint a sötétebbek. Ha mégis világos öltözetet szeretnénk viselni, védjük bőrünket fényvédő krémmel a ruha alatt is. Ne feledkezzünk meg a kalapról és a megfelelő UV szűrővel ellátott napszemüvegről sem.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • JutaVit Apotheke Solar naptej SPF 15 200ml

    JutaVit Apotheke Solar naptej SPF 15 200ml

    <p>A vízálló naptej tartós és hatékony védelmet biztosít a leégés és az UVA és UVB sugárzás ellen. Fényérzékeny bőrűeknek és gyermekeknek ajánljuk! <strong>Argán olajjal dúsított, amely omega 3 és omega 6 zsírsavakat tartalmaz.</strong> Kedvező összetételének köszönhetően hidratálja és táplálja a bőrt.</p> <p>Faktorszám: SPF15</p>

    2 099 Ft

A bőrünkön szűkebbek a pórusok mint férfitársainkén, mégis nekünk kell jobban odafigyelnünk a rendszeres arctisztításra és arcradírozásra. Az urak esetében a rendszeres borotválkozás természetes bőrradírként és hámlasztóként is funkcionál, tehát ők ezzel két legyet ütnek egy csapásra. Nőként viszont a mindennapi arctisztítás is külön feladat, hiszen nyáron a szabadtéri, vízparti programok és a nagyobb mértékű izzadás következtében sok szennyeződés halmozódhat fel pórusainkban.

A nők bőre vékonyabb, mint a férfiaké, és kevésbé hajlamos a zsírosodásra, így elvileg kevésbé kell hidratálnunk. De azért ne vegyük félvállról a bőrápolást a nyári időszakban. Ha tehetjük, használjunk fényvédő faktorral ellátott nappali arckrémet vagy kozmetikumokat a biztos védelem érdekében. Annál is inkább, mivel a vékonyabb bőrrel kevesebb kollagén is jár, ami a nőknél a bőr gyorsabb öregedéséhez vezethet. Az UV sugarak elleni védelem ezért is különösen fontos, mert nem a genetikai adottságok, hanem az ártalmas sugárzás felel bőrünk öregedésének 80 százalékáért. Fordítsunk tehát a fényvédelemre és a célra használt termékekre extra figyelmet: próbáljunk olyan készítményeket választani, amelyek hyaluronsavval, C- vagy E-vitaminokkal, antioxidánsokkal, esetleg koffeinnel vannak dúsítva, hogy a lehető legjobban segítsék fiatalságunk megőrzését.