Ezért ne hagyjon vizes flakont SOHA forró autóban

2018. szeptember 20.

Nyáron gyakran teszünk, majd felejtettünk egy palack vizet az autóban. Inni azonban nem csupán azért nem ajánlott belőle, mert a forróságban felmelegszik, így már nem lesz frissítő hatása, hanem van egy sokkal veszélyesebb oka is van.

Ezért ne hagyjon vizes flakont SOHA forró autóban

Ezért ne hagyjon vizes flakont SOHA forró autóban

Meglepőnek tűnhet, de az autóban hagyott víz akár tüzet is okozhat, aminek a hátterében a palack formája áll. Képzeljünk el egy kellemes nyári délutánt, amikor találkozunk a barátnőinkkel, kocsinkat leparkoljuk a tűző napon, a vízzel teli palackunkat pedig az ülésen felejtjük. Míg mi jól érezzük magunkat, addig a nap folyamatosan tűzi az autóban hagyott palackot. A víz egy nagyítóhoz hasonlóan összegyűjti a napfényt, aminek hatására akár ki is gyulladhat az ülés.

Sajnálatos módon ez nem csupán feltételezés, ugyanis az amerikai Dioni Amuchastegui-val megtörtént. Amuchastegui épp a kocsijában ebédelt, amikor észrevette, hogy valami füstöl. A férfi elkezdte keresni, hogy honnan jön a füst, amikor észrevette, hogy a vizes palack alatt kezdett meggyulladni az ülés. „Elég forró volt ahhoz, hogy egy lyukat égessen az ülésre” – mesélte Amuchastegui, aki szerencsére gyorsan észrevette a veszélyt, így nem történt nagyobb baj.

Annak érdekében, hogy mi ne kerüljünk ilyen helyzetbe, sose felejtsünk vizes palackot az autóban. Amennyiben valamilyen oknál fogva mégis ott kellene hagynunk, akkor tegyük az ülés alá, ahol nem érheti napfény.