Erre a helyre soha ne rakjuk a mobilt

2018. október 2.

A legtöbb ember teljesen össze van nőve a telefonjával, és ideges lesz, ha épp nincs karnyújtásnyira a készülék. Leggyakrabban azonban olyan helyen tartják azt, ahol nem csupán könnyen megsérülhet, de még az egészségükre is rossz hatással lehet.

Erre a helyre soha ne rakjuk a mobilt

Erre a helyre soha ne rakjuk a mobilt

Ez a hely pedig a nadrágzseb. Valljuk be, nem egyszer fordult elő velünk, hogy oda tettük el a készüléket, hiszen a zsebünkből gyorsan elő tudjuk venni, érezzük, ha rezeg, így biztos, hogy még néma üzemmódban sem maradunk le semmilyen üzenetről, értesítésről vagy hívásról. Ez a tárolási hely azonban nem csupán a telefonnak rossz, hanem az egészségünkre is káros.

„Amikor a bekapcsolt és wifihez csatlakoztatott mobilt a zsebünkben tároljuk, akkor kétszer, de akár hétszer erősebb lehet a sugárzás, mint amikor a táskánkban tartjuk” – nyilatkozta Dr. Lily Friedman, floridai orvos. „Közvetlen összefüggés van a mobiltelefon sugárzása és a tumorok növekedése között. A sugárzás még a DNS felépítését is megváltoztathatja, hatással lehet a férfi termékenységre, továbbá összefüggésbe hozható a depresszió és különféle szívbetegségek kialakulásával. Azzal, hogy a nadrágzsebünkben tároljuk a telefont, gyengíthetjük a medencecsontot, és csökkenthetjük csontjaink sűrűségét.”

Dr. Friedman továbbá azt sem javasolja, hogy nadrágunk hátsó zsebében tartsuk a telefont, ugyanis ülés közben minél kevesebb terhelésnek próbáljuk kitenni szeretett mobilunkat, ami súlyos hátfájáshoz vezethet.