Egészséges-e kávét inni, vagy nem?

egészséges e kávét inni
Egy új tanulmány során, amely közel 20 ezer ember kávéfogyasztási szokásait figyelte meg, arra az eredményre jutottak, hogy azoknak az embereknek, akik naponta legalább 4 csésze kávét fogyasztottak, 64%-kal alacsonyabb volt az esélye a korai halálozásra, mint azoknak, akik soha, vagy ritkán fogyasztottak csak kávét. Eszerint a kávé csökkentheti a korai halálozás kockázatát. A kockázatcsökkentés szignifikánsabb volt a 45 éves kort elértek körében, ami azt sugallja, hogy a kávé fogyasztása még kedvezőbb, ahogy idősebbek leszünk. Ezek az eredmények egy másik nagy megfigyelés alapján azt is kimutatták, hogy már az alkalmankénti, nem rendszeres kávéfogyasztás is hozzájárul a hosszabb élettartamhoz.

A kávé egészségügyi hatásai

Azt is sikerült kimutatni, hogy a kávé csökkenti számos betegség kockázatát, beleértve a 2-es típusú cukorbetegséget, a májbetegséget, a bélrákot, az Alzheimer-kórt és a bőrrák kialakulásának esélyét is.

Mindezt hogyan és miért? Azért, mert sok természetes eredetű antioxidáns található a kávébabban és köztük vannak olyanok is, amelyek a pörkölés folyamán jönnek létre. Ezek a vegyületek pedig pozitív hatásaikkal részt vesznek a különböző betegségek kockázatának csökkentésében. A kávéban általánosan megtalálható vegyületek ráadásul jobb inzulinfelhasználást, a májfunkciók javulását és a krónikus gyulladások csökkenését okozzák a szervezetben.

Mire figyeljünk kávézáskor?

A kávéfogyasztás áldásos hatása tehát bizonyított, de ahhoz, hogy egészséges szokásunkká váljon fontos, hogy a jó minőségű, vegyszerekkel nem kezelt kávét válasszuk és biztosítsuk a szervezetünknek a kellő folyadékpótlást is, ugyanis a koffein vizet von el a testünkből. A kávézással sokak számára összefonódó dohányzás és édesség fogyasztás egészségkárosító hatásáról sem szabad megfeledkeznünk!
2018. március 29.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink