Bőrvilágosítás – Miért jó, és hogyan csináljuk?

2018. szeptember 21.

Kapcsolódó tünetek:

érzékeny bőr, barna foltok

Önbarnítókról már mindannyian hallottunk, és termékek százaival találkoztunk az üzletek polcain. A bőrvilágosítás viszont biztosan ismeretlenebbül cseng a fülünknek, és sokan gondolkodhatnak el: mi is ez? És mire jó?

Bőrünk színezésében főszerepet játszó anyag a melanin. Annak két fajtájából, az eumelaninból és a feomelaninból összeálló kombináció, valamint azok egymáshoz viszonyított aránya adja meg bőrünk színét. Ez azonban számos ok miatt nem mindig egyenletes: a túlzásba vitt napozás, a hormonális változások, bizonyos gyógyszerek szedése vagy egyszerűen az életkor előre haladta is előidézheti a sokak által ismert pigmentfoltok kialakulását. A pigmentfoltok létrejöttével bőrtónusunk egyenetlenné válik, és mivel azok leggyakoribb megjelenési helye az arc, a kezek és a dekoltázs, esztétikailag zavaróak lehetnek. Ezekre a problémákra jelent megoldást a bőrvilágosító készítmények használata, melyekkel a foltok halványodását, simább bőrt és egyenletesebb bőrtónust érhetünk el. De hogyan?

A bőrvilágosítás alapját egy, a bőrünkben lejátszódó jelenség, nevezetesen a melanoszómák (a melanint szállító sejtek) és a keratinociták (színmentes sejtek, amelyek a bőr mélyebb rétegeiből folyamatosan felfelé haladnak) bőrfelszínre jutásának folyamata adja. A Skincode Alpine White bőrvilágosító termékcsalád minden tagja nagy koncentrációban tartalmazza a multifunkciós, aktív B3-vitamint. A más néven PP-vitaminnak nevezett anyag a melanoszómák terjedését a keratinocitákkal megakadályozva éri el a bőr világosabbá, ezzel pedig a pigmentfoltok halványabbá tételét. A B3-vitamin ezenkívül hatékonyan segít a bőr tökéletlenségeinek kiegyenlítésében és a kollagénszintézis serkentésében, feszesebb, fiatalosabb bőrt eredményezve.

Az Alpine White termékcsalád egyéb módon is előidézi a bőr világosodását. Minden tagjába egy, az Alpokban található hétféle növénykoncentrációból álló kombináció került, amely összetételéből adódóan természetes módon akadályozza a melanoszómákban található tirozináz enzim aktivitását. Utóbbi a melanin előállításában játszik szerepet. A Skincode Alpine White termékek ily módon kétszeresen is biztosítják a világosítás hatékonyságát: a melanin képződés akadályozásával, és a már melanint tartalmazó sejtek felszínre jutásának megállításával.

A Skincode bőrápoló termékektől megszokott módon az összes Alpine White bőrvilágosító készítményben megtalálhatók gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású összetevők, illetve a CM-Glucan, mely védi bőrünket az oxidatív stresszhatásoktól, és serkenti a sejtmegújulást. A Skincode Alpine White Bőrvilágosító nappali arckrémet minden bőrtípus használhatja. C-és E-vitamin tartalma egész napos ápolást nyújt arcbőrünknek, és a krém 15 faktoros fényvédő hatással is rendelkezik az extra védelem érdekében.

Az Alpine White Bőrvilágosító arcápoló szérumot a nyak bőrén is alkalmazhatjuk. A benne lévő C-vitamin extrán táplál, édesgyökérből előállított glycyrrhetinic sav tartalma miatt pedig gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, és kiválóan nyugtatja a bőrünket. A Skincode Alpine White termékcsalád bőrvilágosító szemkörnyékápoló krémje pedig zöld alga és shea vaj tartalmával csodás megoldást jelent szemkörnyékünk mindennapi ápolására, és a szem alatti sötét karikák eltüntetésére is. Használjuk reggel és este, arctisztítás után a szemkörnyék érzékeny bőrébe masszírozva a tökéletes eredményért.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • Skincode Bőrvilágosító arcápoló szérum - minden bőrtípusra 30ml

  Skincode Bőrvilágosító arcápoló szérum - mi...

  <p>Ez a könnyű állagú hidratáló szérum B3-vitaminnal és egy svájci alpesi növényi formulával lett kifejlesztve, amely halványítha az öregségi-és pigmentfoltokat.  </p>

  13 900 Ft
 • Skincode Bőrvilágosító fényvédő nappali arckrém spf 15 - minden bőrtípusra 50ml

  Skincode Bőrvilágosító fényvédő nappali arc...

  <p>Ez a hihetetlenül könnyű és selymes hidratáló arckrém könnyen felszívódik és nem hagy zsíros érzetet a bőrön. Védelmet biztosít az UVA és UVB sugárzás káros hatásaival szemben. Az egyedi bőrvilágosító hatóanyagoknak köszönhetően halványítja az öregségi- és pigmentfoltokat, hidratálja és egyenletesebb tónusúvá teszi a bőr.</p>

  13 900 Ft
 • Skincode Bőrvilágosító szemkörnyékápoló krém - minden bőrtípusra 15ml

  Skincode Bőrvilágosító szemkörnyékápoló kr...

  <p>Ez a bőrvilágosító szemkörnyékápoló krém speciális hatóanyag összetételének köszönhetően világosítja, egyenletesebb tónusúvá teszi a bőrt, halványítja az öregségi- és pigmentfoltokat, és csökkenti a szem alatti sötét karikákat.</p>

  12 900 Ft