Bababiztos karácsony - Hasznos tippek és tanácsok!

Bababiztos karácsony - Hasznos tippek és tanácsok!

Az újszülött első karácsonya

Ha a csecsemő újszülött, akkor valószínűleg a legkisebb veszélynek van kitéve az ünnepek alatt! Amíg a hátán fekve a kiságyban, vagy a járókában élvezi a családdal a karácsonyt, addig a legfőbb kihívást az utazás jelentheti, melynek biztonságát a megfelelő autósüléssel és meleg, bélelt babakocsival tudjuk megteremteni. Arra a tényre, hogy egy csecsemőt soha ne hagyjunk őrizetlenül, karácsonykor is figyeljünk oda, akkor is, ha a család tapasztalt tagjai hajlamosak akár a túlzott nyugalomra is! Amennyiben Ön szoptat, de karácsony alkalmával szeretne a családdal alkoholt és a babának esetleges kellemetlenségeket okozó ételeket fogyasztani, úgy gondoskodjon az előző nap (napokban) lefejt kellő mennyiségű anyatejről és annak a megfelelő tárolásáról, legyen az ünnep otthon, vagy vendégségben!

A kúszó-mászó kisgyerek első karácsonya

Valójában a már önállóan helyváltoztatásra képes baba van a legnagyobb veszélynek kitéve karácsonykor (is). Ez az a kor ugyanis, amikor a kíváncsiságának még semmilyen eszközzel nem tudunk határt szabni. A gyermeknek nincs veszélyérzete és mozgása rendkívül fejletlen. Az új helyeken való kúszás-mászás új veszélyeket rejt. Nem tudhatjuk, hogy vendégségben melyik sarokban van mérgező növény, vagy elérhető konnektor. A karácsonyfa pedig mindenhol csillog és hívogat szépségével. Megvan a veszélye, hogy akár díszeket, vagy tűleveleket is lenyelhet a kisbabánk, így ennek a korosztálynak (6-12 hó) a legkiemeltebb figyelmet szenteljük.

A totyogó baba karácsonya

Akár az első, vagy második karácsonya kisgyermekünknek az idei, nem lehetünk elég felkészültek, de mindent meg kell tennünk a biztonságuk érdekében! A totyogók már elérik az asztalt, ahol az ünneplés után otthagyott terítékek és maradékok szintén veszélyt jelenthetnek! Ha az elpakolást későbbre is halasztjuk, soha ne hagyjunk az asztalok szélén késeket, üvegpoharakat és alkoholt ott, ahol kisgyermekünk elérheti!

A veszélyes ajándékok és növények

A nyugodt és boldog karácsony érdekében ellenőrizze gyermeke minden ajándékát, melyeket a rokonoktól és barátoktól kap, mielőtt az a kezébe kerülne! Ha nincs más lehetősége, a kicsomagolás alkalmával vizsgálja meg, hogy életkorának megfelelő-e az ajándék és nem okozhat fulladást, vagy törhet el játék közben.

További veszélyt jelentenek a karácsonykor kedvelt növények és természetes díszek. A magyalbogyók, melyek piros színükkel felkeltik magukra a figyelmet, mérgezőek, továbbá levelei szúrósak és megsérthetik a kicsiket. A fagyöngy szintén mérgező, bogyójának lenyelése halálos is lehet. A kedvelt mikulásvirág viszont a közhiedelemmel szemben nem mérgező! Genetikai elődei ugyan okozhattak mérgezést, de a kereskedelemben kapható kitenyésztett változatok nem jelentenek veszélyt se gyermekünkre, se házikedvenceinkre.
2020. december 15.

Kiemelt ajánlatunk