Hogyan védekezhetnek a kismamák az allergia ellen?

2018. április 26.

Várandósság alatt az allergia még kellemetlenebb és kínzóbb jelenség. Azoknak a kismamáknak, akiknek igazán komoly tünetei vannak, érdemes azt is megfontolniuk, hogy a teherbeesést az első trimesztert ne az allergiaszezonra időzítsék.

Hogyan védekezhetnek a kismamák allergia ellen?

Hogyan védekezhetnek a kismamák allergia ellen?

Tervezni viszont nem mindig lehet, így vannak, akiknek meg kell küzdeniük terhesen is az allergiával. A szokásos védekezés viszont káros is lehet a magzatra nézve. Érdemes hát gyógyszer nélküli kezeléssel kezdeni, és természetes módon csökkenteni a tüneteket.

Otthoni kezelések

 A szezonális allergiával küzdő kismamáknak több otthoni gyógymódot is érdemes kipróbálniuk. Ilyen például a sóoldatos orrspray használata, mely előre elkészített vagy otthon összeállítható formában is alkalmazható. Az orröblítő edények használata is egy lehetőség, melyekkel csökkenthető az orrjáratok irritációja.

Figyelje a híreket, és naponta ellenőrizze a pollenjelentést! A magas pollenkoncentráció időszakában korlátozza a szabadban végzett tevékenységeket, hogy elkerülje a tünetek súlyosbodását. Reggel 5 és délelőtt 10 óra között ajánlott a szabadba menni, mert ilyenkor a legkisebb az ilyen jellegű veszély.

Zuhanyozzon és cserélje ruháit a szokásosnál is gyakrabban! Haját is mossa meg naponta! Ezekkel csökkentheti a testen és az öltözéken megtapadt pollen mennyiségét. De akár egy védőmaszk viselése is sokat jelenthet kültéri tevékenységek során, legyen szó fűnyírásról vagy kertészkedésről.

Alkalmazható gyógyszerek a terhesség alatt

A legtöbb terhes nő biztonságosan használhatja a vény nélkül kapható allergia gyógyszereket. Az ilyenkor is szedhető hatóanyagok a cetirizin, klorofeniramin, difenhidramin és loratadin. Azonban mindig fennáll a kockázata annak, hogy a terhesség alatti gyógyszerszedés egyéni érzékenységet vált ki. Konzultáljon nőgyógyászával, mielőtt valamilyen gyógyszert szedni kezdene! Orvosa javaslatára a tabletták helyett áttérhet az orrspray-k használatára. Ezek biztonságosabbak lehetnek, mert kisebb valószínűséggel szívódnak fel a véráramban, mint a szájon át bevett tabletták.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata: