2018. április 27.
A vörösbor véd a fogszuvasodástól
Kapcsolódó tünetek:
Egy friss tanulmány szerint a vörösbor olyan vegyi anyagokat tartalmaz, melyek segítenek a fogszuvasodás és az ínybetegségek elleni küzdelemben. A kutatók úgy találták, hogy a borban megtalálható polifenolok gátolják a káros baktériumok terjedését a szájban. Ezen vegyületek pozitív hatása abban rejlik, hogy antioxidánsokkal kötődve megvédik a szervezetet az ártalmas szabadgyököktől. Képesek ugyanis kapcsolódni azokkal a baktériumokkal, melyek a fogakra és az ínyre tapadnak, és fogászati plakkokat, fogszuvasodást és ínybetegségeket okoznak, majd csökkentetik a baktériumok azon képességét, mellyel a sejtekbe épülnek be. De nem csak a száj higiéniájának megőrzését támogatják. Közelmúltban végzett vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a bélrendszerünkben lévő "jó baktériumokkal" kapcsolódva is támogatják az egészséget.
Miben található még polifenolt?
Az áfonya, a málna, a kivi, a kék szőlő, a cseresznye és a bab a polifenolok jó forrásai. Italok közül pedig a kávé, a zöld tea, a fekete tea, az almabor, a narancslé és a citromlé tartalmazza gazdagon.
BENU Online Gyógyszertár ajánlata:
-500Ft
Online rendelhető
Kiemelt ajánlatunk
20%
CeraVe Blemish Control Gel pattanások elleni bőrápoló gél 40ml
5999 Ft helyett
Akciós ár
4799 Ft
Online rendelhető
Akciós ajánlataink
25%
Centrum Silver Man 50+ multivitamin filmtabletta férfiaknak 90x
10399 Ft helyett
Akciós ár
7799 Ft
Online rendelhető
Online rendelhető
Online rendelhető
Kapcsolódó cikkek