A vörösbor véd a fogszuvasodástól

2018. április 27.

Kapcsolódó tünetek:

fogszuvasodás

Eddig is számos jótékony egészségügyi hatását ismertük, de most egy újabb okot találtak a tudósok arra, hogy teljes nyugalommal fogyaszthassunk el esténként egy pohárral kedvenc vörösborunkból.

A vörösbor véd a fogszuvasodástól

A vörösbor véd a fogszuvasodástól

Egy friss tanulmány szerint a vörösbor olyan vegyi anyagokat tartalmaz, melyek segítenek a fogszuvasodás és az ínybetegségek elleni küzdelemben. A kutatók úgy találták, hogy a borban megtalálható polifenolok gátolják a káros baktériumok terjedését a szájban. Ezen vegyületek pozitív hatása abban rejlik, hogy antioxidánsokkal kötődve megvédik a szervezetet az ártalmas szabadgyököktől. Képesek ugyanis kapcsolódni azokkal a baktériumokkal, melyek a fogakra és az ínyre tapadnak, és fogászati ​​plakkokat, fogszuvasodást és ínybetegségeket okoznak, majd csökkentetik a baktériumok azon képességét, mellyel a sejtekbe épülnek be. De nem csak a száj higiéniájának megőrzését támogatják. Közelmúltban végzett vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a bélrendszerünkben lévő “jó baktériumokkal” kapcsolódva is támogatják az egészséget.

Miben található még polifenolt?

Az áfonya, a málna, a kivi, a kék szőlő, a cseresznye és a bab a polifenolok jó forrásai. Italok közül pedig a kávé, a zöld tea, a fekete tea, az almabor, a narancslé és a citromlé tartalmazza gazdagon.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

A sör 7 áldásos hatása

A sör 7 áldásos hatása

Friss kutatások kimutatták, hogy férfiaknál napi 2, nőknél napi 1 pohár sör jót tehet az egészségnek. Kifejezetten akkor, ha valamilyen, az életkorral járó betegségben szenvedünk.

Most akkor egészséges a csokoládé vagy sem?

Most akkor egészséges a csokoládé vagy sem?

Az elmúlt időszakban egyre népszerűbbé váltak a szuperételeken alapuló étrendek, és mi is sok helyen találkozhattunk olyan szalagcímekkel, amelyek a csokoládé egészségünkre gyakorolt pozitív hatásáról szóltak. De vajon hihetünk nekik?

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában