A vörösbor véd a fogszuvasodástól

A vörösbor véd a fogszuvasodástól

Kapcsolódó tünetek:

Egy friss tanulmány szerint a vörösbor olyan vegyi anyagokat tartalmaz, melyek segítenek a fogszuvasodás és az ínybetegségek elleni küzdelemben. A kutatók úgy találták, hogy a borban megtalálható polifenolok gátolják a káros baktériumok terjedését a szájban. Ezen vegyületek pozitív hatása abban rejlik, hogy antioxidánsokkal kötődve megvédik a szervezetet az ártalmas szabadgyököktől. Képesek ugyanis kapcsolódni azokkal a baktériumokkal, melyek a fogakra és az ínyre tapadnak, és fogászati ​​plakkokat, fogszuvasodást és ínybetegségeket okoznak, majd csökkentetik a baktériumok azon képességét, mellyel a sejtekbe épülnek be. De nem csak a száj higiéniájának megőrzését támogatják. Közelmúltban végzett vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a bélrendszerünkben lévő "jó baktériumokkal" kapcsolódva is támogatják az egészséget. Miben található még polifenolt? Az áfonya, a málna, a kivi, a kék szőlő, a cseresznye és a bab a polifenolok jó forrásai. Italok közül pedig a kávé, a zöld tea, a fekete tea, az almabor, a narancslé és a citromlé tartalmazza gazdagon.

2018. április 27.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek