A rendszeres mozgás 6 csodálatos hatása

2016. augusztus 15.

Használjuk a mozgást testünk fiatalon tartására, karcsúsodásra, betegségmegelőzésre! 6 érv, amiért érdemes rendszeresen mozogni!

A helytelen életmód következménye, hogy szervezetünk ellustul, növekszik a zsírlerakódás, csökken az immunvédekezés a fertőző betegségekkel szemben. Előbb-utóbb megjelenik a magas vérnyomás, a cukorbetegség valamint a szív- és érrendszer krónikus elváltozásai. A kóros folyamatok visszafordítására az egyetlen hatékony lehetőség az életmódváltás, az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás.

A metabolikus memória

Group of young athletes in start position. Fit young people preparing for race along sea.A „metabolikus memória” jelenségére cukorbetegek vizsgálata során figyeltek fel az orvosok, melynek lényege, hogy az 1-es típusú cukorbetegek szervezete később, évek múltán is „emlékszik” a korábbi években biztosított jó anyagcsere-helyzet előnyeire. Ha valaki élete során bármikor rendszeresen mozgott, egészségesen élt és táplálkozott, annak az időszaknak a hasznát egész életén át élvezheti. Igaz, a haszon mértéke az időszak hosszával arányosan változik.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • Futuro Comfort Lift bokarögzítő S 1x

  Futuro Comfort Lift bokarögzítő S 1x

  <p><span>Megbízhatóan rögzíti a gyenge vagy sérült bokát. Légáteresztő, kettős szövésű anyag a kényelemért. Kényelmesen belefér a cipőbe.</span></p>

  4 199 Ft
 • Futuro Comfort Lift könyökrögzítő M 1x

  Futuro Comfort Lift könyökrögzítő M 1x

  <p><span>Segít biztosítani a megfelelő nyomást és tartást.Légáteresztő, duplaszövésű anyag, mely könnyű és kellemes, így egész nap viselhető. Egyszerű le -és felvenni, követi a könyök formáját, és diszkréten hordható a ruházat alatt is.</span></p>

  4 199 Ft
 • Futuro Comfort Lift térdrögzítő S 1x

  Futuro Comfort Lift térdrögzítő S 1x

  <p><span>Segít megbízható tartást biztosítani a gyenge vagy sérült térdnek. Légáteresztő, diszkrét, kettős szövésű anyag. Kényelmesen hordható ruha alatt.</span></p>

  6 199 Ft
 • Futuro Sport csuklórögzítő hüvelykujj 1x

  Futuro Sport csuklórögzítő hüvelykujj 1x

  <p><span>Állítható pántokkal a kényelmes, személyre szabható illeszkedésért. hüvelykujj-hurokkal, mely megkönnyíti a fel-és levételt. Leveszi a terhet a gyenge vagy fájó csuklóról. Tartós neoprén-keverék anyag az erős tartás érdekében. Szorítást és kellemesen megnyugtató melegséget biztosít.</span></p>

  5 099 Ft

6 érv, amiért érdemes mozogni

1. Fiatalon tart

A rendszeres testmozgás a fiatalság megőrzésének és az öregedési folyamatok lelassításának legjobb módszere. Ha valaki idős korában is rendszeresen mozog, bizonyítottan tovább maradnak jó állapotban a csontjai, az izomzata, kevésbé lesznek emésztési problémái, de még a memóriája is jobban fog működni. A napi ritmusba beépített sportolás javítja a testtartást és a koordinációt, növeli a csonttömeget, így csökkenti a csontritkulás kialakulásának kockázatát.

2. Remek alakformáló

Edzés során – főként, ha szabadban gyakorlatozunk- javul testünk oxigénellátottsága, így jobb lesz a vérkeringésünk, bőrünk, izmaink rugalmasabbá válnak. Ráadásul 30-40 perc elteltével, a jelentősen csökkenő szénhidrátraktárak miatt, az izomzat energiaforrást vált, és fokozatosan a zsírok aerob bontására áll át.

3. Támogatja mentális egészségünket

A testmozgásnak a mentális egészség megőrzésében is nagy szerepe van. Pozitív hatásait a mindennapokban is érezhetjük: javul a szellemi teljesítőképességünk, frissebbek és koncentráltabbak leszünk és segít a fizikai és mentális stressz leküzdésében is.

4. Boldogabbá tesz

Depresszióban szenvedőknél is hatékonyan alkalmazható, mivel az edzés növeli a természetes fájdalomcsillapítóként ható, boldogsághormonnak is nevezett endorfinok mennyiségét.

5. Mozgással megelőzhető számos betegség

A rendszeres mozgás hatására javul a szénhidrát-anyagcsere, cukorbetegek esetében pedig kevesebb lesz a gyógyszer- és inzulinigény. A testedzés hatására alacsonyabb lesz a pulzus és a vérnyomás, nő a „jó” koleszterin szintje és a trigliceridek száma is csökken, ennek következtében jelentősen kisebb lesz a szívroham, a szélütés és a koszorúerek megbetegedésének kockázata. A rendszeres testedzés erősíti a szívet és a tüdőt, növeli a szervezet számára felvehető és felhasználható oxigén maximális mennyiségét.

6. Erősíti az immunrendszert

A rendszeresen sportolók immunrendszere megerősödik, ellenállóbbak lesznek a fertőzésekkel szemben, s ha el is kapnak valamit, gyorsabb regenerálódásra képesek.

Inzulinrezisztenciája van? Így mozogjon!

Inzulinrezisztenciája van? Így mozogjon!

A rendszeres mozgás hatása az inzulinrezisztenciára és a szakemberek által ajánlott mozgásformák.

Vitaminok és ásványi anyagok a rendszeresen mozgók számára

Vitaminok és ásványi anyagok a rendszeresen mozgók számára

A leghasznosabb vitaminok az izmok, porcok védelmére és a hiánybetegségek megelőzésére.