A ráncok ellen

A ráncok ellen

Plusz adalékként idővel csökken a kollagén- és elasztintermelődés, és a bőr vízmegkötő, -megtartó képessége. A folyamat minden életkorban lassítható.

30-40 közt - Petyhüdt bőr, mimikai ráncok

30 éves kor után csökkenni kezd a kollagén-szintézis, a bőr petyhüdtt, rugalmatlan lesz, megjelennek a ráncok. Fiatalabb korban a mimikai ráncok lesznek először láthatók, ezeket konzervatív megoldással, leginkább krémekkel érdemes kezelni. Az egyik ilyen bőrfiatalító megoldás a hámlasztás, mely történhet bőrradírozás formájában.

A kereskedelmi forgalomban elérhető készítmények kisebb koncentrációban tartalmaznak hatóanyagokat, mint az orvosi szerek. Az orvosi-kémiai hámlasztáskor a hatóanyag a bőr alsóbb rétegébe kerül, így a mélyebb ráncok kezelésére is alkalmas.

Dermabrázió, bőrcsiszolás során, eltávolítják a bőr felületes rétegét, ez a kevésbé mély ráncok esetén és aknés hegeknél lehet hatékony, főleg orvosi lézerkezeléssel kombinálva. Fiatal, fogamzásgátlót szedő nőknél ez a kombináció halványíthatja a máj- és pigmentfoltokat is.

40-50 közt - Botox és hyaluronsav

Ebben az életkorban a Triniti komplex kezelés serkenti a bőr kollagénszintézisét, a rugalmasságot, megemeli a megereszkedett bőrt, halványítja a pigmentfoltokat, eltünteti a kitágult ereket. Az egyik legmodernebb lézeres technika, az úgynevezett ELOS (Electro Optical Synergy) technológia egyedülálló módon egyesíti a lézer és a rádiófrekvencia hatásait.

Aki látványos hatást szeretne, annak a hyaluronsavas ráncfeltöltés ajánlható, ezzel elsősorban a száj körüli ráncokat lehet hatékonyan eltüntetni. Ezt kombinálni lehet botox kezeléssel, melynek során a homlokon lévő és a szem körüli ráncokat korrigálják. A botox az izmok relaxálását idézi elő, mely kisimítja a mimikai ráncokat, így megelőzi a mélyebb ráncok kialakulását. A botox hatása általában 3-4 hónapig tart, a hiarulonsavé fél-egy évig. A hatás elmúltával a közhiedelemmel ellentétben nem romlik a bőr minősége, nem mélyülnek a ráncok, sőt, lassulhat is a ráncosodás folyamata.

50 év felett - Lézeres hámlasztás és botox

A száj melletti redőket remekül korrigálhatja a hyaluronsavas kezelés, és botoxot is lehet alkalmazni 60 éves korig. A lézeres hámlasztással a bőr teljesmegújulását lehet elérni, és a mélyebb ráncok is jelentősen javulhatnak. Hátránya, hogy a kezelést követően legalább egy hétre be kell zárkózni a négy fal közé. Az igazán mély ráncokat, és a jelentősebben megereszkedett bőrt azonban már csak plasztikai sebész tudja eltüntetni.

Minden életkorra érvényes, hogy a bőrfiatalító kezelésekre az őszi-tavaszi időszak az ideális, ugyanis a beavatkozások után fokozottan kell védeni a fénytől a bőrt. Ez az elővigyázatosság közvetlenül a kezelések után is elengedhetetlen, és még a téli hónapokban is fontos a fényvédő készítmények használata. Ez alól csak a hialuronsavas feltöltés és a botox a kivétel, melyek az év bármely szakában alkalmazhatók.

2015. június 26.

Kiemelt ajánlatunk