A fogfehérítésről

2016. november 4.

Kapcsolódó tünetek:

fogszuvasodás, kellemetlen szájszag

A nők és férfiak körében egyre nagyobb az igény a fehér fogsorra.

Rajtunk áll, hogy szakemberhez fordulunk vagy megpróbálkozunk az otthoni praktikákkal. Ma már rengeteg eszköz lehet segítségünkre a fehér mosoly eléréséért.

Szakemberhez fordulva a fogak ellenőrzése, a szuvas fogak ellátása és a fogkő eltávolítása után felmérik, milyen mértékű és jellegű az elszíneződés.

Mit tehet a fogorvos?

fogfeherites301A kávé- és teafogyasztás, a dohányzás, a vörösborfogyasztás, valamint a vas- és nitráttartalmú gyógyszerek által okozott elszíneződés gyorsan eltávolítható polírpasztával vagy porszóró berendezés használatával.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • Elmex gél 25g

  Elmex gél 25g

  <p>Az aminfluoridot tartalmazó Elmex gél a fogzománc fluoridtartalmának növelésére és a fogszuvasodás megelőzésére szolgáló gyógyszer.</p>

  2 749 Ft

A belső elszíneződések halványítására olyan anyagokat hívnak segítségül, amelyek oxidációs folyamatokon keresztül, a fogzománc károsítása nélkül fejtik ki hatásukat, leggyakrabban nátrium-perborátot vagy karbamid-peroxidot alkalmaznak.

Fogfehérítő géllel vonják be a fogakat, majd azt hő vagy fény segítségével aktiválják.

A fogorvosi rendelő és az otthoni fogfehérítési módszerek kombinált megoldása, mikor a lenyomatot vesznek a páciens fogairól, majd egy vékony fóliasín készül, ami pontosan illeszkedik a fogsorra, ebbe behelyezhető a fehérítő gél, amit leghatékonyabb éjszakára felhelyezni. Az eljárás kizárólag fogorvosi ellenőrzés mellett végezhető!

Szódabikarbóna, eper, szájvíz, fehérítő fogkrém

Az otthonunkban alkalmazható lehetőségek használatával lassabban érjük el a kívánt eredményt.

 • A szódabikarbóna eltávolítja a lepedéket és fényessé teszi a fogsorunkat, ám nem árt tudni, hogy huzamosabb ideig alkalmazva károsítja a fogzománcot.
 • Az eperben lévő almasav eltávolítja a felületi szennyeződéseket, egy friss szelet eperrel bedörzsölve szinte azonnali hatás érhető el (a művelet után várjunk a fogmosással 20 percet várjunk, ilyenkor „sebezhető” a fogzománc).
 • A citrom vagy narancs belsejének használata nem javasolt, mivel a citromsav a fogakból a kalciumot kivonva károsíthatja a fogzománcot.
 • Sok fogkrémnek és szájvíznek is van fogfehérítő hatású változata.

Megelőzés

A fehér fogak megőrzésének legkézenfekvőbb és legolcsóbb módja, ha mellőzük a színező hatású anyagok fogyasztását, úgymint kávé, tea, vörösbor, cigaretta, színes üdítők. mindig legyünk körültekintőek és óvatosak.