A BENU támogatásával útjára indult az Országos Influenzaellenes Népegészségügyi kampány

A BENU támogatásával útjára indult az Országos Influenzaellenes Népegészségügyi kampány
A február közepén induló kampányban különös figyelmet fordítanak a személyes higiénia, a rendszeres és helyes kézmosás fontosságának hangsúlyozására, és az immunrendszer erősítésének szükségességére. Az influenza és a meghűléses megbetegedések időszakának még koránt sincs vége, ezért továbbra is érdemes megfogadnunk az orvosok és gyógyszerészek megelőző óvintézkedésekre vonatkozó tanácsait. Késő ősztől kora tavaszig bármikor elérhet minket ez a kellemetlen, sokszor hetekig elhúzódó betegség, amely hirtelen kezdődő magas lázzal, izomfájdalmakkal, gyengeség és elesettség érzésével, majd később száraz köhögéssel jár. Leggyakrabban a vírus A típusa fertőz, és különösen az idősekre veszélyes, hiszen náluk súlyos, életveszélyes szövődményeket is okozhat ez a betegség.

Figyelmes és szakszerű segítség az influenza megelőzéséhez

A BENU számára fontos a megelőzés, ezért is csatlakoztunk a kampányhoz. Fokozottan ügyelünk arra, hogy nemcsak a hagyományos, receptre felírt készítményekkel hiánytalanul ki tudjuk szolgálni a betegeket, hanem arra is, hogy az influenza és más betegségek megelőzésében hatékony termékek bőséges kínálata sorakozzon a polcokon. A speciális koncepció szerint kialakított BENU gyógyszertárakban a vásárlók kellemes környezetben, jól áttekinthetően elrendezett termékkínálatból válogathatnak kedvükre a különféle vitaminkészítmények, elnyújtott felszívódású C-vitaminok, immunerősítők és gyógyteák között, a magasan képzett gyógyszerészeink pedig szívesen adnak tanácsot egészségügyi kérdésekben, és segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb készítményt.

A BENU Gyógyszertárak támogatásával indított influenzaellenes népegészségügyi kampány is felhívja a figyelmet, hogy időben tegyünk meg mindent a betegség megelőzéséért, és így védjük a magunké mellett a családtagjaink és a környezetünkben élők egészségét is.

Az alábbi óvintézkedésekkel az influenza sokkal nagyobb eséllyel elkerülhető, ha pedig mégis elkaptuk a betegséget, akkor csökkenthetjük velük annak lehetőségét, hogy szeretteinkre, barátainkra vagy munkatársainkra akaratlanul is átragasszuk a fertőzést.

Óvd magad és a szeretteid! – Így előzd meg az influenza terjedését

1. Rendszeresen mossuk és fertőtlenítsük a kezünket!

Az influenza vírus legtöbbször a kézzel gyakran megérintett tárgyakról kerül ránk, majd az arcunkat, szánkat megérintve a szervezetünkbe jut. Ilyen „vírusátadók” például a közlekedési eszközök kapaszkodói, a kilincsek, a bankjegykiadó automaták nyomógombjai vagy számítógépek billentyűzete. Jelentősen csökkenthető viszont a fertőzés terjedésének esélye úgy, ha gyakran mosunk kezet szappannal meleg vízben, a rendszeres kézfertőtlenítés pedig teljesen elpusztítja a kórokozókat.

2. Sose tüsszentsünk a levegőbe!

Az influenza cseppfertőzéssel terjed, ezért ha a levegőbe tüsszentünk, a környezetünkben lévőket jó eséllyel elérik a kórokozók. Használjunk ezért mindig eldobható papír zsebkendőt, ha pedig ez épp nincs kéznél, akkor inkább a könyökhajlatunkba, és ne a tenyerünkbe köhögjünk vagy tüsszentsünk!

3. Együnk az egészségünkért!

Az erős immunrendszer hatékonyabban veszi fel a küzdelmet a kórokozókkal, így az influenza vírussal szemben is. Ügyeljünk ezért az edzettségünkre és a megfelelő táplálkozásra, és fogyasszunk vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket!
2017. február 20.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink