7 tipp a visszérbetegség megelőzésére

7 tipp a visszérbetegség megelőzésére

1. tipp: Meleg helyett hideg

A meleg elősegíti a vénák kitágulását, lassítja a vérkeringést, ezért kerüljük a forró fürdőt, a meleggyantázást, a szaunázást és a napozást. Alkalmazzunk hideg-meleg vizes váltófürdőt, hogy a keringésünk lendületet kapjon.

2. tipp: Mozogjunk!

A séta, a kerékpározás, a tánc és az úszás hasznosak, mert élénkítik a vénás keringést, elősegítik a vér felfelé áramlását a szív irányába. Nem ajánlott viszont a tenisz, a kosár- és a kézilabda, mert hatásukra kitágulnak a vénák és lassítják a vénás visszafolyást. Ha ülő munkát végzünk,minden órában szánjunk egy kis időt végtagjaink áttornáztatására!

3. tipp: Táplálkozzunk helyesen!

A túlsúly növeli a vénás nyomást, ami a visszeres állapot romlásához vezet. A helytelen életmód, a rostban szegény, ámde cukorban, zsírban és finomított élelmiszerekben gazdag táplálkozás nem csak a keringést teszi tönkre, de emésztési zavarokat, székrekedést is okoz. Fogyasszunk rendszeresen rostdús ételeket – zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű pékárut-, naponta igyunk meg legalább 1,5- 2 liter vizet és a vörös húsokról térjünk át a zsírszegény húsok fogyasztására! A keringés javítására, az érfalak erősítésére táplálkozzunk C- és E-vitaminban gazdagon!

4. tipp: Öltözzünk egészségesen!

A túl szoros, nem megfelelően levegőző ruházat, a lábakat és a gerincet túlzottan terhelő lábbeli ugyancsak súlyosbítják a problémáinkat. Sem a nagyon magas, sem a teljesen lapos sarkú cipők nem teszik lehetővé a vénás folyást elősegítő, megfelelő nyomás kialakulását. Lábaink szempontjából a 3-4 centis sarokmagasság a legideálisabb.

5. tipp: Járjunk rendszeresen kivizsgálásra!

A krónikus vénás betegség korán felismerhető: a nehézláb-érzés, a lábfájdalom, a dagadt bokák, a vénák láthatóvá válása már jelzi, hogy valami nincs rendben, ne késlekedjünk, mert ha időben orvoshoz fordulunk, komolyabb problémáktól és fájdalmaktól kíméljük meg magunkat!

6. tipp: Kismamaként is figyeljünk oda!

A várandósság első időszakában a lassuló keringés, a visszerek csökkenő tónusa, és a vénákban növekvő nyomás eredményeként a véna még inkább kitágul. A visszerek elleni harcban ideális megoldás a vénás torna. A terhességi visszerességre egyébként ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint általában a visszerességre, vagyis ajánlott elkerülni a hosszas állást, a melegvizes fürdőket és a lábak leszorítását.

7. tipp: Szedjünk megbízható készítményeket!

A nehézláb-érzés, feszülés, fájdalom, lábikragörcs, vénás elégtelenség kezelésére számos vény nélkül kapható készítmény létezik. Ezek közül érdemes azt választani, amely gyógyszeripari körülmények között készült és minőségileg ellenőrzött hatóanyagot tartalmaz. Azt sem árt megnézni, hogy melyik milyen mennyiségben tartalmazza a hatóanyagot.

2016. augusztus 15.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink