7 tévhit a testünkről, amit nem árt tudni

2018. április 28.

Néhány dologban biztosak vagyunk a testünkkel kapcsolatban, és vannak olyan mítoszok is, melyeket meg sem kérdőjelezünk. Pedig lehet, hogy nem minden igaz, amit eddig annak hittünk.

7 tévhit a testünkről, amit nem árt tudni

7 tévhit a testünkről, amit nem árt tudni

1. A terhesség nem 9 hónapig tart

A várandósság valódi hossza ugyanis a 9 hónap és 9,5 hónap közötti tartományban számít egészségesnek.

2. Az influenza elleni oltás okozta lázat nem a vírusfertőzés okozza

Sokan úgy értelmezik, hogy az influenza elleni oltás legyengített vírustörzsei okozzák az esetleges lázat és a tüneteket. Az igazság viszont az, hogy a hőmérséklet emelkedését a szervezet immunválasza okozza, ahogy az ellenanyagot termeli a betegség ellen.

3. A vitaminok és táplálékkiegészítők nem tesznek egészségesebbé

Ezt a tényt az önmagában a helytelen táplálkozás mellett fogyasztott kapszulák támasztják alá. Kutatások azt is igazolják, hogy a táplálékkiegészítők túlzott fogyasztása emeli a rákos megbetegedések kockázatát.

4. Az agysejtek képesek újratermelődni

Sokáig abban a tévhitben éltünk, hogy az elvesztett agysejtek helyére nem képes újabb lépni, pedig ez nem igaz. A neurogenesis fogalma létezik.

5. A sötétben olvasás nem rontja a szemet

 Valójában csak jobban elfárasztja a látóidegeket, és ennek köszönhető, hogy gyakran fejfájást okoz a fényhiányban történő olvasás.

6. A bőr nem lesz tisztább a sok folyadéktól

A pattanások és a bőrhibák nem múlnak el az elegendő vízfogyasztástól. Az viszont igaz, hogy a bőr sokkal hidratáltabb és teltebb lesz tőle.

7. Az éjszakai nassolás nem hizlal jobban

A nap bármely szakában elfogyasztott étel ugyanannyit számít. Bármikor is visszük be a felesleges kalóriákat, azok bizony meg fognak látszani.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata: