5 testrész, amit nem mosunk meg kellően

2018. október 9.

Rengeteg dolgunk közepette általában csak egy gyors zuhanyra van erőnk este vagy reggel. Azonban van néhány testrészünk, aminek nem elég az, ha csak átsimogatjuk a szappannal, és már öblítjük is. Nézzük, hol is kellene jobban odafigyelnünk a higiéniára.

5 testrész, amit nem mosunk meg kellően
5 testrész, amit nem mosunk meg kellően

Köldök

A köldök egy meleg testrész, tele kis zugokkal, résekkel és redőkkel, melyek a baktériumok tökéletes búvóhelyéül szolgálnak. Emiatt érdemes naponta rászánnunk egy percet arra, hogy megfelelően kitisztítsuk. Használjunk alkoholba vagy meleg szappanos vízbe mártott fültisztító pálcikát a célra. Ha esetleg köldök piercingünk van, még fontosabb a rendszeres és alapos tisztítás.

Tarkó

Tarkónk – különösen, ha hosszú hajunk van – sokszor válhat meleggé és nedvessé az izzadtságtól, ami vonzóvá teszi az atkák és baktériumok számára. Emiatt fokozottan figyeljünk, hogy ne felejtsük ki ezt a testrészünket sem a mosakodásból: használjunk rá meleg, szappanos vizet, és hetente egy-két alkalommal, szivaccsal is dörzsöljük át, hogy megszabadítsuk az elhalt hámsejtektől.

Hát

Bár zuhanyzás vagy fürdés közben bőven éri víz hátunkat, valószínűleg kicsit intenzívebb tisztításra lenne szüksége, mint amit általában végzünk. Ruházzunk be egy hátmosó eszközre, amivel elérjük minden részét, és segítjük az elhalt bőrsejtek leradírozását – legalább hetente két-három alkalommal.

Fejbőr

Míg az jót tesz, ha kibírjuk, hogy ne mossuk hajunkat 48 óránál gyakrabban, addig fejbőrünkkel minden nap illene törődnünk egészsége érdekében. Masszírozzuk át alaposan, hogy az elhalt hámsejtek felgyülemlését megakadályozzuk. Az enyhén meleg vizes masszázs nem csak a vérkeringésünket serkenti, de megakadályozza a korpásodást és a kiszáradt, valamint a viszkető és piros fejbőrt.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • LIVSANE nedves törlőkendő érzékeny bőrű babáknak 80x

    LIVSANE nedves törlőkendő érzékeny bőrű bab...

    <p>Ideális a babák különösen érzékeny bőrének mindennapos tisztítására és ápolására. A lágy krémben található tápláló panthenol megnyugtatja a bőrt és segít fenntartani annak természetes egyensúlyát. Parfümmentes. Bőrsemleges pH. Bőrgyógyászatilag igazolt bőrtolerancia. Származási hely: Németország.</p>

    749 Ft

Körmök alatt

Azt mindannyian megtanultuk, hogy kezet kell mosni a WC, tüsszentés vagy nyers hússal való érintkezés után. Azonban ha a körmeink alá kerülő szennyeződéseket nem távolítjuk el megfelelően, csak félmunkát végzünk. A fekália baktériumok például a körmök alá kerülve beágyazódnak, és elszaporodnak.Az alapos tisztításhoz áztassunk meleg szappanos vízbe vattapamacsot, és gyengéden nyomkodjuk végig a körmeink alatti részeket.

Kulcsszavak: ,