Párkapcsolat

Mindenki tudja: a férfi és a nő különböznek egymástól. A férfi mindent meg akar ismerni, az egészre koncentrál, hódításra, birtoklásra vágyik. A nő az, aki apró részletekből összerakja az egészet, aki összetartja vagy helyreállítja a család egységét, óvja azt, amit közösen létrehoztak.

A férfiak bal agyfélteke-orientáltak, s mivel ez az agyfélteke felel a logikus gondolkodásért, a férfiakra jellemző, hogy racionálisak, jó a térbeli tájékozódásuk, ám az érzelmekkel kevesebbet foglalkoznak. A nők jobb agyfélteke orientáltak, érzelmesebbek, impulzívabbak.

A nők sokkal többet álmodnak, illetve jobban emlékeznek az álmaikra, hiszen a jobb agyfélteke az, amelyik álmodik, képekben és analógiásan gondolkodik. Mivel a jobb agyféltekének nincs időfogalma, így a jobb agyfélteke nem ok-okozati elvek alapján szintetizál, hanem az információk élmény részét tárolja és rendezi el.

Párkapcsolat

Hogyan hozható össze mégis boldog és békés együttélésbe a férfi és a nő?  Melyek a jó párkapcsolat alappillérei? Mire kell a nőnek és a férfinak odafigyelni, hogy kapcsolatuk kielégítően működhessen? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Az első együttlét legjobb időpontja

Az első együttlét legjobb időpontja

Amikor új partnerünkkel történő első szexuális együttlétről beszélünk, mindenkinek igen határozott véleménye van arról, melyik is a legmegfelelőbb időpont rá. De vajon mit mond a tudomány?

Nagy korkülönbség egy párkapcsolatban

Nagy korkülönbség egy párkapcsolatban

Míg a korkülönbség egy párkapcsolatban korábban kényes kérdésnek számított, ma már inkább ízlés dolgának tartjuk. Egy viszont ma is biztos: vannak az előnyei és a hátrányai egyaránt.

szex terhesség alatt

Szex terhesség alatt

Kisbabánk lesz! Szexelhetünk még? A nagy kérdés, ami megfogalmazódik a gyermeket váró párokban, mert a 9 hónap hosszú idő... Vajon megengedett a szex terhesség alatt? Nem árt a babának? Válaszolunk!

féltékenység okai

A féltékenység pszichológiai okai

A féltékenység minden kapcsolatban megjelent már valamilyen formában, de vajon miért üti fel fejét a zöld szörnyeteg? Mi az oka, a háttere a féltékenységnek? Lehet, hogy nem is a másik okozza bennünk ezt a gyötrő érzést?

4 kérdés, amit minden nap tegyél fel magadnak és párodnak

Ha egy igazán jól működő, őszinte és boldog kapcsolatban szeretnél élni, nem csak mondani és tenni, de kérdezni is fontos néhány dolgot.