Párkapcsolat

Mindenki tudja: a férfi és a nő különböznek egymástól. A férfi mindent meg akar ismerni, az egészre koncentrál, hódításra, birtoklásra vágyik. A nő az, aki apró részletekből összerakja az egészet, aki összetartja vagy helyreállítja a család egységét, óvja azt, amit közösen létrehoztak.

A férfiak bal agyfélteke-orientáltak, s mivel ez az agyfélteke felel a logikus gondolkodásért, a férfiakra jellemző, hogy racionálisak, jó a térbeli tájékozódásuk, ám az érzelmekkel kevesebbet foglalkoznak. A nők jobb agyfélteke orientáltak, érzelmesebbek, impulzívabbak.

A nők sokkal többet álmodnak, illetve jobban emlékeznek az álmaikra, hiszen a jobb agyfélteke az, amelyik álmodik, képekben és analógiásan gondolkodik. Mivel a jobb agyféltekének nincs időfogalma, így a jobb agyfélteke nem ok-okozati elvek alapján szintetizál, hanem az információk élmény részét tárolja és rendezi el.

Párkapcsolat

Hogyan hozható össze mégis boldog és békés együttélésbe a férfi és a nő?  Melyek a jó párkapcsolat alappillérei? Mire kell a nőnek és a férfinak odafigyelni, hogy kapcsolatuk kielégítően működhessen? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Nagy korkülönbség egy párkapcsolatban

Nagy korkülönbség egy párkapcsolatban

Míg a korkülönbség egy párkapcsolatban korábban kényes kérdésnek számított, ma már inkább ízlés dolgának tartjuk. Egy viszont ma is biztos: vannak az előnyei és a hátrányai egyaránt.

szex terhesség alatt

Szex terhesség alatt

Kisbabánk lesz! Szexelhetünk még? A nagy kérdés, ami megfogalmazódik a gyermeket váró párokban, mert a 9 hónap hosszú idő... Vajon megengedett a szex terhesség alatt? Nem árt a babának? Válaszolunk!

féltékenység okai

A féltékenység pszichológiai okai

A féltékenység minden kapcsolatban megjelent már valamilyen formában, de vajon miért üti fel fejét a zöld szörnyeteg? Mi az oka, a háttere a féltékenységnek? Lehet, hogy nem is a másik okozza bennünk ezt a gyötrő érzést?

4 kérdés, amit minden nap tegyél fel magadnak és párodnak

Ha egy igazán jól működő, őszinte és boldog kapcsolatban szeretnél élni, nem csak mondani és tenni, de kérdezni is fontos néhány dolgot.

szakítás leggyakoribb okai

A szakítások leggyakoribb okai

Bár minden kapcsolat jól indul, és úgy tűnik, működőképes lesz, vannak olyanok, amelyek sajnos nem tartanak örökké. Rengeteg oka lehet a szakításoknak, sőt, vannak olyan indokok is, amelyeket a felek egy ideig észre sem vesznek, aztán mégis robban a bomba, és vége lesz a kapcsolatnak.