Párkapcsolat

Mindenki tudja: a férfi és a nő különböznek egymástól. A férfi mindent meg akar ismerni, az egészre koncentrál, hódításra, birtoklásra vágyik. A nő az, aki apró részletekből összerakja az egészet, aki összetartja vagy helyreállítja a család egységét, óvja azt, amit közösen létrehoztak.

A férfiak bal agyfélteke-orientáltak, s mivel ez az agyfélteke felel a logikus gondolkodásért, a férfiakra jellemző, hogy racionálisak, jó a térbeli tájékozódásuk, ám az érzelmekkel kevesebbet foglalkoznak. A nők jobb agyfélteke orientáltak, érzelmesebbek, impulzívabbak.

A nők sokkal többet álmodnak, illetve jobban emlékeznek az álmaikra, hiszen a jobb agyfélteke az, amelyik álmodik, képekben és analógiásan gondolkodik. Mivel a jobb agyféltekének nincs időfogalma, így a jobb agyfélteke nem ok-okozati elvek alapján szintetizál, hanem az információk élmény részét tárolja és rendezi el.

Párkapcsolat

Hogyan hozható össze mégis boldog és békés együttélésbe a férfi és a nő?  Melyek a jó párkapcsolat alappillérei? Mire kell a nőnek és a férfinak odafigyelni, hogy kapcsolatuk kielégítően működhessen? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Így jelzi a testünk: gond van a párkapcsolatunkkal

Így jelzi a testünk: gond van a párkapcsolatunkkal

Ahogy egy jó kapcsolat a fellegekbe képes emelni, úgy egy nem működő akár meg is betegíthet minket, hiszen az állandó veszekedések és feszültség rossz hatással lehet az egészségünkre.

Az első együttlét legjobb időpontja

Az első együttlét legjobb időpontja

Amikor új partnerünkkel történő első szexuális együttlétről beszélünk, mindenkinek igen határozott véleménye van arról, melyik is a legmegfelelőbb időpont rá. De vajon mit mond a tudomány?

Nagy korkülönbség egy párkapcsolatban

Nagy korkülönbség egy párkapcsolatban

Míg a korkülönbség egy párkapcsolatban korábban kényes kérdésnek számított, ma már inkább ízlés dolgának tartjuk. Egy viszont ma is biztos: vannak az előnyei és a hátrányai egyaránt.

szex terhesség alatt

Szex terhesség alatt

Kisbabánk lesz! Szexelhetünk még? A nagy kérdés, ami megfogalmazódik a gyermeket váró párokban, mert a 9 hónap hosszú idő... Vajon megengedett a szex terhesség alatt? Nem árt a babának? Válaszolunk!

féltékenység okai

A féltékenység pszichológiai okai

A féltékenység minden kapcsolatban megjelent már valamilyen formában, de vajon miért üti fel fejét a zöld szörnyeteg? Mi az oka, a háttere a féltékenységnek? Lehet, hogy nem is a másik okozza bennünk ezt a gyötrő érzést?