Fogamzásgátlás

Minden nő életében elérkezik a pillanat, amikor döntenie kell, milyen fogamzásgátlási módot választ a nem kívánt terhesség megelőzésére. Ma már számtalan lehetőség áll rendelkezésre, de rengeteg a tévhit a fogamzásgátlókat illetően.

Természetesen a hormonális fogamzásgátlásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai egyaránt. Terápiásan alkalmazzák a tablettákat nagyon fájdalmas, gyakran görcsökkel és ájulással kísért menstruáció esetén, a rendszertelen menstruáció szabályozására, illetve túlzott szőrösödés, pattanásokra való hajlam esetén is. Hátrányuk a szervezet hormonális háztartását befolyásoló hatás, emiatt több betegségben nem is javasolt a tabletták szedése.

Fogamzásgátlás

Segítünk eligazodni, milyen fogamzásgátlási módszerek léteznek, azok mennyire biztonságosak és kinek ajánlottak. Fogamzásgátlási lehetőségek tiniknek, szoptatós anyáknak és teendők babatervezés esetén.

Fogamzásgátlási módszerek tinik számára

Ezek a legmodernebb és legbiztonságosabb fogamzásgátlási lehetőségei tizenéveseknek.

Férfi fogamzásgátlás – A 2 legújabb módszer!

Ezzel a két módszerrel már nem csak a nők számára lehetőség a fogamzásgátlás!

Fogamzásgátlási módszerek

A nem kívánt terhesség elkerülésére számos hatékony módszer áll rendelkezésre.

Fogamzásgátlás szülés és szoptatás után

Amikor a szoptatás abbamarad, illetve a menstruációs ciklus újra szabályossá válik, már több fogamzásgátló alternatíva is számításba jöhet.

Fogamzásgátlás szoptatás alatt

Három héttel a baba érkezése után a peteérés újra beindul és ismét előkerül a fogamzásgátlás témája. Sorra vettük a szoptatás idején lehetséges alternatívákat!