Fogamzásgátlás

Minden nő életében elérkezik a pillanat, amikor döntenie kell, milyen fogamzásgátlási módot választ a nem kívánt terhesség megelőzésére. Ma már számtalan lehetőség áll rendelkezésre, de rengeteg a tévhit a fogamzásgátlókat illetően.

Természetesen a hormonális fogamzásgátlásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai egyaránt. Terápiásan alkalmazzák a tablettákat nagyon fájdalmas, gyakran görcsökkel és ájulással kísért menstruáció esetén, a rendszertelen menstruáció szabályozására, illetve túlzott szőrösödés, pattanásokra való hajlam esetén is. Hátrányuk a szervezet hormonális háztartását befolyásoló hatás, emiatt több betegségben nem is javasolt a tabletták szedése.

Fogamzásgátlás

Segítünk eligazodni, milyen fogamzásgátlási módszerek léteznek, azok mennyire biztonságosak és kinek ajánlottak. Fogamzásgátlási lehetőségek tiniknek, szoptatós anyáknak és teendők babatervezés esetén.

Fogamzásgátlás 40 felett

Sok esetben az életkoron is múlik, hogy milyen fogamzásgátló módszereket alkalmazhatunk. Változó lehet így nem csak az eseti vagy külső, de a belső és akár hormonális megoldások kiválasztása és hatékonysága is. Különösképpen azért, mert idővel a nőknek már a változókori jelenségekre is figyelniük kell. Összegyűjtöttük, mely módszerek azok, melyeket biztonsággal és hatásosan lehet segítségül hívni ebben az életszakaszban is.

Tabletta helyett – Fogamzásgátló injekció

Tabletta helyett – Fogamzásgátló injekció

Amikor fogamzásgátlási módszerekről beszélünk, akkor talán az injekciós megoldás az, amiről a legkevesebbet tudunk. Sokaknak homályos, hogy mit is jelent ez a módszer, milyen időközönként kell alkalmazni és egyáltalán milyen pozitív, illetve negatív hatásai lehetnek. Összegyűjtöttük, miket érdemes tudni róla!

Fogamzásgátlás spirállal – Minden, amit tudni akar róla!

Fogamzásgátlás spirállal – Minden, amit tudni akar róla!

A méhen belüli fogamzásátló rendszerek tekintetében talán a legismertebbek a különféle spirálok, melyeket akár hosszú éven át is lehet viselni, hogy meggátolják a teherbeesést. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a régebben kifejlesztett fém spirálok mellett ma már hormonális változatok is elérhetőek a még tökéletesebb védelem érdekében. De kinek és milyen körülmények között javasolt leginkább a spirál alkalmazása?

Hormonális fogamzásgátlás – Tévhitek és a valóság

Hormonális fogamzásgátlás – Tévhitek és a valóság

A fogamzásgátlással kapcsolatban nagyon sok tévhit kering a köztudatban és sajnos még mindig csak kevesebben tájékozódnak alaposan a témában, mint szükséges lenne. Amikor pedig a hormonális fogamzásgátlásról beszélünk, talán még több a félinformáció, mint a konkrét tény. Megpróbáljuk eloszlatni a ködöt és a valóságra koncentrálni, hogy könnyebben ismerjétek ki magatokat ezen a területen.

Tévhitek a fogamzásgátlási módszerekkel kapcsolatban

Ha a fogamzásgátlásra terelődik a szó, akkor mindig és mindenkinek megvannak a maga elképzelései a dologról, melyeket a családból, barátoktól, és a legjobb esetben szakembertől hozott magával. A fogamzásgátlás mindennapos dolognak tűnik, mégis rengeteg olyan tévhit van vele kapcsolatban, melyek folyamatosan előkerülnek – és amiket jobb végre eloszlatni!