Elsősegély

Az elsősegélynyújtás olyan egészségügyi beavatkozás, melyet bárki – laikus vagy valamilyen egészségügyi képzettséggel rendelkező személy – elvégezhet a sürgősségi ellátás megkezdése előtt azért, hogy a baleset vagy hirtelen egészségkárosodás következményeit elhárítsa. Ahhoz azonban, hogy valóban segítsünk és ne a baj súlyosságát fokozzuk, nem árt tisztában lenni pár alapvető elsősegélynyújtási fogalommal és technikával.

Elsősegély

Mit tegyünk vérzés esetén, vagy ha csonttörés, koponyasérülés gyanúja áll fenn, mikor nem szabad mozgatni a beteget és hogyan cselekedjünk mérgezéses tüneteknél? Ha van gyermekünk, előfordulhat félrenyelés, feldughat az orrába, fülébe idegen tárgyat, beverheti a fejét, esés következtében sérülhetnek a csontjai, fogai. Ilyenkor jó, ha naprakész információval rendelkezünk arról, mit kell tennünk, amíg megérkezik a szakszerű segítség.

Ebcsont beforr, s ha mégse…? Gyors és szakszerű sebkezelés gyermekeknél

Nyáron szinte elkerülhetetlen a kicsiknél, hogy a fedetlen bőrfelületeket kisebb-nagyobb sérülés ne érje, sebek, horzsolások formájában. A nyári hónapok ugyanis a felhőtlen szaladgálások, kerékpározások és az önfeledt szabadtéri játékok időszaka. Ha felületi, horzsolt sebről van szó, lássuk el minél előbb. Mutatjuk, hogyan!

Kullancsveszély! Így védekezhet ellenük!

Megelőzés és teendők kullancs csípés esetén.

Nélkülözhetetlen gyógyszerek az ünnepi időszakra

Nélkülözhetetlen gyógyszerek az ünnepi időszakra

A legfontosabb gyógyszerek, amelyek ünnepek alatt nem hiányozhatnak a házi patikából!

Veszélyes karácsonyi ajándékok – 5 ajándék, ami bajt okozhat

Veszélyes karácsonyi ajándékok – 5 ajándék, ami bajt okozhat

Ezeket az ajándékokat kerülje, ha nem akar bajt karácsonykor!

Csak óvatosan! Az 5 leggyakoribb karácsonyi baleset

Csak óvatosan! Az 5 leggyakoribb karácsonyi baleset

A legtipikusabb balesetek az ünnepek alatt és hasznos tanácsok, hogyan előzheti meg őket!