Diagnosztika

Számos betegség – többek között a daganatos megbetegedések – időben felismerve és kezelve jó eséllyel gyógyíthatók. A szűrővizsgálatoknak, az egyre precízebb és sokoldalúbb diagnosztikai eljárásoknak, modern diagnosztikai eszközöknek a prevencióban van kiemelkedő szerepe.

A kor előrehaladtával egyre nagyobb az esélye egy-egy betegség kialakulásának, de ez nem azt jelenti, hogy fiatalként nincs értelme a rendszeres szűréseknek. Összegyűjtöttük, hogy melyik életkorban milyen szűréseken érdemes rendszeresen részt venni, milyen új diagnosztikus eljárások és eszközök állnak rendelkezésre az egészségmegőrzés szolgálatában.

Diagnosztika

Szűrővizsgálatok A-tól Z-ig: belgyógyászati, kardiológiai (szív ultrahang, EKG) vizsgálatok, ultrahang vizsgálatok (hasi, pajzsmirigy, nyaki erek, emlő, prosztata, here ultrahang), CT vizsgálat, nőgyógyászati rákszűrés, terhességi teszt, férfiak esetében PSA szűrés, végbél- és vastagbél szűrése, bőrgyógyászati vizsgálatok és fogászati, szájüregi kontroll.

“Ez a pici készülék az Én háziorvosom”

Lenyűgözött a WIWE mérete és tudása amikor először hallottam róla. Elképesztően kicsi, mint egy bankkártya, és bárhol, bármikor használhatom. A készülék megvásárlása az egyik legjobb döntés volt!

Szűrés? Tünetmentesen is fontos!

A kiegyensúlyozott életmód mellett nagyon sokat tehetünk az egészségünkért azzal, ha rendszeres egészségügyi szűréseken is részt veszünk.

A 7 legfontosabb szűrővizsgálat nőknek

A megelőzés nagyon fontos kulcsszó a betegségek elkerülése tekintetében. Sok, akár halálos kimenetelű betegség is elkerülhető, ha időben felfedezik. Ehhez azonban rendszeresen vizsgálatokon kell részt vennünk. Összegyűjtöttük a legfontosabb női szűrővizsgálatokat. Ne sajnáljuk rájuk az időt, tervezzük meg pontosan és tegyük életünk szerves részévé azokat!

mutassa a kezét megmondjuk mi a baja

Mutassa a kezét, megmondjuk mi a baja!

Talán nem is gondolnánk, hogy kézfejünk bőre, elváltozásai, elszíneződései vagy akár a kéz fájdalmai, irritációja milyen sokféle betegség és egészségügyi probléma jele lehet. Összegyűjtöttük, mi, mit jelent, ha a kézről van szó!

Hideg-, melegfront, kettősfront hatásai

Hideg-, melegfront, kettősfront hatásai

8 hatás, melyet az időjárás változása gyakorol testünkre. Gondolta volna, hogy ez mind az időjárás miatt van? Az eső és a nyári téli időjárás nem csak hangulatunkat, de szervezetünk működését is befolyásolja.