Diagnosztika

Számos betegség – többek között a daganatos megbetegedések – időben felismerve és kezelve jó eséllyel gyógyíthatók. A szűrővizsgálatoknak, az egyre precízebb és sokoldalúbb diagnosztikai eljárásoknak, modern diagnosztikai eszközöknek a prevencióban van kiemelkedő szerepe.

A kor előrehaladtával egyre nagyobb az esélye egy-egy betegség kialakulásának, de ez nem azt jelenti, hogy fiatalként nincs értelme a rendszeres szűréseknek. Összegyűjtöttük, hogy melyik életkorban milyen szűréseken érdemes rendszeresen részt venni, milyen új diagnosztikus eljárások és eszközök állnak rendelkezésre az egészségmegőrzés szolgálatában.

Diagnosztika

Szűrővizsgálatok A-tól Z-ig: belgyógyászati, kardiológiai (szív ultrahang, EKG) vizsgálatok, ultrahang vizsgálatok (hasi, pajzsmirigy, nyaki erek, emlő, prosztata, here ultrahang), CT vizsgálat, nőgyógyászati rákszűrés, terhességi teszt, férfiak esetében PSA szűrés, végbél- és vastagbél szűrése, bőrgyógyászati vizsgálatok és fogászati, szájüregi kontroll.

Szűrés? Tünetmentesen is fontos!

A kiegyensúlyozott életmód mellett nagyon sokat tehetünk az egészségünkért azzal, ha rendszeres egészségügyi szűréseken is részt veszünk.

A 7 legfontosabb szűrővizsgálat nőknek

A megelőzés nagyon fontos kulcsszó a betegségek elkerülése tekintetében. Sok, akár halálos kimenetelű betegség is elkerülhető, ha időben felfedezik. Ehhez azonban rendszeresen vizsgálatokon kell részt vennünk. Összegyűjtöttük a legfontosabb női szűrővizsgálatokat. Ne sajnáljuk rájuk az időt, tervezzük meg pontosan és tegyük életünk szerves részévé azokat!

mutassa a kezét megmondjuk mi a baja

Mutassa a kezét, megmondjuk mi a baja!

Talán nem is gondolnánk, hogy kézfejünk bőre, elváltozásai, elszíneződései vagy akár a kéz fájdalmai, irritációja milyen sokféle betegség és egészségügyi probléma jele lehet. Összegyűjtöttük, mi, mit jelent, ha a kézről van szó!

Hideg-, melegfront, kettősfront hatásai

Hideg-, melegfront, kettősfront hatásai

8 hatás, melyet az időjárás változása gyakorol testünkre. Gondolta volna, hogy ez mind az időjárás miatt van? Az eső és a nyári téli időjárás nem csak hangulatunkat, de szervezetünk működését is befolyásolja.

Egészségügyi problémák a hajhullás mögött

Egészségügyi problémák a hajhullás mögött

Bizonyos mértékű hajhullás természetes dolog, hiszen hajuk megújul, egyes időszakokban intenzívebben cserélődik. Amikor viszont szinte látható ok nélkül következik be nagyobb mértékű hajvesztés, akkor nem árt utánanézni, mi is állhat a hátterében, mert egy egyszerű vitaminhiány mellett akár súlyos betegség is okozhatja.