Diagnosztika

Számos betegség – többek között a daganatos megbetegedések – időben felismerve és kezelve jó eséllyel gyógyíthatók. A szűrővizsgálatoknak, az egyre precízebb és sokoldalúbb diagnosztikai eljárásoknak, modern diagnosztikai eszközöknek a prevencióban van kiemelkedő szerepe.

A kor előrehaladtával egyre nagyobb az esélye egy-egy betegség kialakulásának, de ez nem azt jelenti, hogy fiatalként nincs értelme a rendszeres szűréseknek. Összegyűjtöttük, hogy melyik életkorban milyen szűréseken érdemes rendszeresen részt venni, milyen új diagnosztikus eljárások és eszközök állnak rendelkezésre az egészségmegőrzés szolgálatában.

Diagnosztika

Szűrővizsgálatok A-tól Z-ig: belgyógyászati, kardiológiai (szív ultrahang, EKG) vizsgálatok, ultrahang vizsgálatok (hasi, pajzsmirigy, nyaki erek, emlő, prosztata, here ultrahang), CT vizsgálat, nőgyógyászati rákszűrés, terhességi teszt, férfiak esetében PSA szűrés, végbél- és vastagbél szűrése, bőrgyógyászati vizsgálatok és fogászati, szájüregi kontroll.

A középfülgyulladás legelső jelei és kezelése

A középfülgyulladás legelső jelei és kezelése

Akár nagyothallást is okozhat, ha nem vesszük időben észre!

A higanyos lázmérő már nem forgalmazható

Miért nem kapható higanyos lázmérő?

Hőmérés kicsiknél

Hol mérjem kisbabám testhőmérsékletét, hogy megbizonyosodjak a lázcsillapító szükségességéről? Mindenhol ugyanazok a határértékek?

Hány napos terhességet mutatnak ki a tesztek?

Hány napos terhességet mutatnak ki a terhességi tesztek?

Csuklós vagy felkaros vérnyomásmérő?

Mi a jobb a felkaros vagy a csuklós vérnyomásmérő?