50 felett

Ahogy idősödünk, változik a testünk és szervezetünk működésének hatásfoka is. Sejtjeink már lassabban regenerálódnak, több időt kell szánni egészségünk megőrzésére. Megjelennek a krónikus betegségek, a magas vérnyomás, ízületi problémák, gyakrabban léphetnek fel bizonyos hiánytünetek.

50 év felett a szervezetnek már más igényei vannak vitaminok és ásványi anyagok szempontjából is, mint fiatalabb korban, ezért érdemes kifejezetten a korosztály számára kifejlesztett multivitamin készítményeket választani, vagy a táplálkozásra odafigyelve pótolni a szükséges mennyiségeket. Bizonyos vitaminok, ásványi anyagok fontossága megsokszorozódik, így a csontritkulás megelőzésében résztvevő D-vitaminé és kalciumé, vagy az immunrendszer erősítését szolgáló C- és A-vitaminé. Az egyes tápanyagok szükséglete azért is nő, mivel romlik az emésztés és a felszívódás hatásfoka.

50 felett

Mivel lassul az anyagcsere, kevésbé vagyunk aktívak, emiatt a szervezet energiaigénye is kisebb, nő az elhízás veszélye. Olyan ételeket kell fogyasztani, amelyek tápanyagban gazdagok és könnyen emészthetőek. A kor előrehaladtával nő a vizelettartási problémák megjelenésének valószínűsége is. Semmiképpen se hanyagoljuk el, hiszen ha így teszünk, életminőségünket jelentősen rontja, ráadásul szakértő segítséggel orvosolható a probléma. Előzzük meg a betegségeket és éljünk aktív, örömteli életet 50 felett is!

Immunerősítés 50 éves kor felett

Immunerősítés 50 éves kor felett

Az életkor előrehaladtával öregszik a szervezetünk is, a fizikai és szellemi teljesítőképességünk pedig gyengül. Az évek múlásával érdemes minél inkább szem előtt tartani, hogy mire van leginkább szükségünk immunrendszerünk erősítése érdekében.

Milyen lehetőségek vannak a protézis rögzítésére?

Milyen lehetőségek vannak a protézis rögzítésére?

Műfogsor viselésének esetén a kényelem és a természetesség megőrzésének érdekében elengedhetetlen a protézis megfelelő rögzítése. De milyen módszerek állnak ebben a rendelkezésünkre?

A csontritkulás megelőzése természetesen

A csontritkulás nem ismeretlen fogalom, nagyon sok embert érint, főleg az életkor előrehaladtával. Olyan jelenségről van szó, aminél kifejezetten fontos a megelőzés, hiszen amikor már jelentkeznek a tünetek, nehezen lehet visszafordítani a folyamatot. Éppen ezért fontos, hogy minél többet tegyünk csontjaink egészségének megőrzéséért, teljesen természetes módszerekkel is!

Mi az a bélpolip?

A polipnak nevezett furcsa kis képződmények szervezetünkben jellemzően nyálkahártyán alakulnak ki, azon belül is gyakran fordulnak elő a bélrendszerben. Megjelenésük okairól túl sokat nem tudni, de azért segítünk megfejteni azt, mik is ezek és miért érdemes odafigyelni rájuk.

5 gyógynövény klimax idejére, amely valóban segít

5 gyógynövény klimax idejére, amely valóban segít

A változókor több éven át tart, ez alatt a petefészkek működése fokozatosan leáll, a női ciklus szabálytalanná válik, majd végleg elmarad a menstruáció. Íme ezen időszak megkönnyítésére 5 szuper gyógynövény.