A csodás ginkgo biloba

A csodás ginkgo biloba

Kapcsolódó tünetek:

A ginkgo biloba a páfrányfenyőfélék családjába tartozik, és a világ egyik legérdekesebb fája, hiszen akár 1000 évig is élhet, így a Föld legidősebb fáiként tartják számon. Jórészt Kínában, Koreában, Franciaországban és az Egyesült Államok keleti és déli részén honos. A kínai orvoslás több ezer éve, a népi gyógyászat ősidők óta használja sajátos, legyező alakú levelét, mely tavasztól őszig szedhető. Gyümölcséről és magjáról már kimutatták, hogy toxikus, éppen ezért a növény ezen részei nem alkalmazhatóak. Szedése várandósok és szoptatós anyukák, valamint véralvadásgátló gyógyszert szedő betegek számára nem javallott. A gyógynövény fő összetevői a flavonoidok és terpenoidok, melyek széles körben fejtenek ki pozitív hatást a szervezet egészére.

A ginko biloba pozitív hatásai

  • Hatására az agy több tápanyagot és oxigént képes felvenni, így javítja az agyi vérellátási zavart, memóriát, de pozitív hatással van a szédülésre, fülzúgásra, hallásromlásra is. Az időskori elbutulás és az Alzheimer-kór ellen is alkalmazható.
  • Az agy vérellátására gyakorolt jótékony hatása miatt szedhető gyakori fejfájás esetén is.
  • Serkenti a központi idegrendszert, így fiatalok is eredményesen bevethetik szellemi teljesítő és tanulási képességük növelése érdekében. Egy-egy vizsgaidőszakban a diákok és a túlhajszolt menedzserek szellemi fáradsága is leküzdhető vele.
  • Javítja az egész testben a vér áramlását, a vérkeringést, növeli a sejtek oxigénfelvevő képességét, remek értágító hatással rendelkezik, ezért remek roboráló szer, hatékonyan kezelhető vele a visszér- tágulat.
  • A hatóanyagait tartalmazó készítmények fokozzák az anyagcserét, az izmok és a bőr jó vérellátását.
  • Antioxidáns összetevői megkötik a káros szabad gyököket, védik a sejteket, így késleltetik az öregedést, és a rákos betegségek kialakulása ellen is bevethető.
  • Gyulladáscsökkentő hatása révén eredményesen gyógyítható vele az aranyér, egyéb gyulladásos folyamatok és az impotenciazavar is.
  • Segítségével hatékonyan felvehető a harc a glaukóma és az életkorral előrehaladásával járó kognitív hanyatlással szemben.
2020. április 2.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink