Fogyókúra C-vitaminnal
Napi C-vitamin igényünk
A felnőtt férfiak napi 90 milligramm C-vitamint, a nők pedig körülbelül 75 milligrammot igényelnek. A dohányosoknak napi extra 35 milligrammot kell fogyasztania. Nagyobb mennyiségű C-vitamin pedig hatékony lehet bizonyos betegségek vagy hiányosságok kezelésében. A multivitaminok tipikusan 60 milligramm C-vitamint tartalmaznak, önállóan C-vitamin pedig, tablettánként 1000 milligrammig különböző mennyiségeket tartalmazhat. Figyelem, a mindennapi, több, mint 2000 milligramm C-vitamin fogyasztása emésztési zavart okozhat! Az étrend-kiegészítők alkalmazása nem feltétlenül kockázatmentes, forduljon orvosához, mielőtt táplálékbevitelét kiegészíti. Vegyen magához C-vitamint reggel, hogy az éjszakai pihenő állapotot felváltsák az energikus és zsírégető nappali tevékenységek, melyekhez kedvezően járul hozzá a C-vitamin!Zsír oxidáció
Azok a személyek, akiknek az ajánlott C-vitamin szintje megfelelő, 30%-kal több zsírt oxidálnak a testmozgás során, mint akiknek kimerültek a C-vitamin forrásai, állítja egy 2005-ös a témában végzett tanulmány. Ezért fogyasszon C-vitaminban gazdag ételeket - vagy vegyen be egy C-vitamin étrendkiegészítőt, ha az orvosa is egyetért ezzel - reggel, mielőtt megkezdi napját a zsírégetés növelése érdekében. A reggeli C-vitamin fogyasztás azért fontos, mert még strukturált edzésprogram nélkül is, az emberek aktívabbak napközben, mint éjszaka és a C-vitamin napi ürülése miatt nem tudná hasznosítani a más időben bevett C-vitamint a szervezet.Karnitin
A karnitin a májban és a vesében előállított anyag, amely a vázizmokban, a szívben, az agyban és a spermiumokban tárolódik. Fontos a zsír energiává alakításához, a karnitint pedig a C-vitamin aktiválja. Ez egy újabb ok arra, hogy minden reggel fogyasszunk C-vitamint, hogy a szervezet megkezdje ezt a zsírégetési folyamatot. Az ezzel kapcsolatban végzett tanulmány eredményei szerint, a test C-vitaminnal való ellátása elengedhetetlen a derékbőség és a testtömeg-index (BMI) csökkentéséhez.Élelmiszerforrások
A C-vitamin jó táplálékforrásai közé tartoznak a citrusfélék, például a narancs, a citrom és a grapefruit, amelyek mindegyike jól ismert a magas C-vitamin tartalmáról. Egy közepes narancs például 75 milligramm C-vitamint tartalmaz. Kiemelten magas C-vitamin tartalmú ételek az édes piros paprika, a petrezselyem, a brokkoli, a karfiol, az eper, a mustárlevél, a papaya, a grapefruit, a kivi, a narancs, a dinnye, a káposzta, a paradicsom, a málna, a zeller, a spenót, az ananász, a mandarin, a zöldcitrom, az áfonya vagy a guava. Ezeknek a tippeknek és tanácsoknak a betartásával a fogyókúra C-vitaminnal egy sikeres és hosszútávú eredmény lehet.
2017. december 1.