Tényleg hízunk menstruáció előtt és alatt?

Tényleg hízunk menstruáció előtt és alatt?

Kapcsolódó tünetek:

Folyadékvisszatartás

A felfúvódás gyakori panasz a menstruációs ciklus során, amikor az ösztrogén és a progeszteron szint, a női reproduktív hormonok szintje megemelkedik. Ez leginkább akkor észlelhető a nők számára, amikor menstruációs ciklusuk második felében járnak. A test folyadékvisszatartásának megelőzése érdekében a menstruációs ciklus második felében kerülje a sós ételeket!

Székrekedés

A menstruációs ciklus befolyásolja, hogy a gyomor-bélrendszer hogyan működik. A progeszteron a belső izmok relaxációját idézi elő, ami a gasztrointesztinális motilitás csökkenéséhez vezet, ami egyes nőknél puffadáshoz és székrekedéshez vezethet. A székrekedés csökkentéséhez növelje a rostanyag mennyiségét az étrendben, különösen a menstruációs ciklus második felében.

Megnövekedett éhségérzet

A progeszteron más súlyos szerepet is játszik a menstruációs ciklus második felében, egész pontosan növeli az étvágyat. A megnövekedett étvágy következtében megnövekedett élelmiszerbevitel, melyet nem ellensúlyoz a fizikai aktivitás növekedése, állandó súlygyarapodáshoz vezethet. A súlygyarapodás elkerülése érdekében kerülje a túlevést, főleg a jobban kívánt szénhidrátok túlzott fogyasztását ebben a fokozott éhségérzetű időszakban.

2021. március 29.

Kiemelt ajánlatunk

Kapcsolódó cikkek