A talpmasszázs jótékony hatásai

A talpmasszázs jótékony hatásai

Kapcsolódó tünetek:

A talpmasszázs a világ egyik légősibb gyógymódja, amivel oldani tudjuk bizonyos szervek vagy testrészek feszültségét, melyekre kezeléstől függően nyugtatólag vagy serkentőleg hat. Tudományosan nincsenek bizonyítva a talpmasszázs jótékony hatásai, azonban van kutatás, mely már beszámolt azokról.

Így működik a talpmasszázs

Testünk minden része össze van kötve a talpunk egy területével. A talpmasszázs során utóbbiakra fejtünk ki nyomást, aminek hatására egy impulzust küldünk az épp érintett szervnek vagy ízületnek. Ezek az idegpályákon keresztül stimulálva lesznek, továbbá a vérkeringés is felerősödik. Ezzel az alternatív gyógymóddal olyan öngyógyító folyamatok aktiválódnak, melyek azt megelőzően hosszú ideig blokkolva voltak. A talpmasszázs különlegessége, hogy nem ott történik a kezelés, ahol a probléma vagy a tünet jelentkezik, azaz közvetett a hatása. A szakemberek pontosan tudják, hogy a talpunkon melyek azok a pontok, melyek kezelésre szorulnak, ugyanis ezek sok esetben valamilyen módon feltűnőek, esetleg kemények. Melyik szervünkhöz talpunk melyik része tartozik? Már fentebb is említettük, hogy talpunk különböző részei különféle szervekkel, izmokkal, csontokkal vagy ízületekkel állnak összeköttetésben:
  • A lábujjaink a fejünk állapotát tükrözik.
  • Az előláb a vállakkal és a mellkassal áll összeköttetésben.
  • Talpunk középső része a hasunkat, illetve a hátunkat jelképezi.
  • A sarok a medencénket tükrözi.
  • A jobb nagylábujjunknál található pont az agyunk jobb oldalára van hatással, a bal nagylábujjunk pontja pedig az agyunk bal oldalára.
  • Egy pont a talpunk belső felén a gerincünkkel van összeköttetésben.
  • Ezeken kívül a pajzsmirigynek, a tüdőnek, a szívnek, a szemeknek, az orrmelléküregnek, a májnak, az epehólyagnak, a gyomornak és a veséknek a reflexpontjai is megtalálhatóak a talpunkon.

A talpmasszázs pozitív hatásai

Számos különböző módja van a talpmasszázsnak, melyek hatása is eltérő, de mindegyikben közös, hogy enyhíthetőek velük az olyan panaszok mint például a hátfájás, az emésztési zavarok, a fejfájás, továbbá különféle izomgörcsök. Ezeken kívül anyagcserezavarok esetén is alkalmazható a talpmasszázs, de akár különféle bőrbetegségeknél, keringési problémáknál, légzőszervi megbetegedéseknél, gyomor-bélrendszeri panaszok esetén, ízületi betegségeknél és hólyag- vagy veseproblémáknál is. Az olyan személyek esetében is ajánlott alkalmazni, akik gyakran nyugtalanok vagy érzelmileg instabilok. Ennek oka, hogy a talpunk az idegpályákon keresztül össze van kötve a szervekkel, a gerincvelővel, az aggyal és a fejjel is. Stressz, kimerültség vagy alvászavarok esetén szintén jótékonyan hathat a talpmasszázs.
2021. május 9.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek