Vitaminpótlás az őszi időszakban

Vitaminpótlás az őszi időszakban

Minden vitaminféle hiányának megvannak a tünetei, általános tünetként a rossz szürkületi látást vagy farkasvakságot, gyengeséget, a fokozott hajlamot a fertőzésekre, a különböző bőrtüneteket, a fogak, illetve a fogíny betegségeit, a fáradtságot, az étvágytalanságot, a fogyást, a hányingert, a gyengeséget, a bőrgyulladást, az ideggyulladást és vérszegénységet említhetjük.

Van forrás ősszel is

A nyár végével sem kell lemondanunk a vitaminban gazdag zöldségekről és gyümölcsökről és élelmiszerekről. Lássunk néhányat:

Szőlő: vitaminok közül a B1- és a B2- és C- K-vitamin-, folsav- és biotin van benne, rengeteg foszfort, káliumot, magnéziumot és cinket tartalmaz.

Szilva: ásványi anyagokban (kálium, vas, magnézium), B2-, és C- vitaminban gazdag.

Alma: B-vitaminokat, folsavat, C-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, és cinket tartalmaz.

Körte: kis mennyiségben B-vitaminokat, valamint folsavat, C- vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, és cinket tartalmaz.

Mandula: B-vitaminokat tartalmaz. Mangán és cinktartalma is jelentős.

Fejes káposzta: B- vitaminokat, folsavat, C-vitamint, tartalmaz, sok benne a kálium, a magnézium, a nátrium, a vas és a jód.

Fokhagyma: Javítja a szív- és érrendszer működését.

Sütőtök: nyolcféle vitamin van benne, a legfontosabbak közül: karotin, B-vitaminok, biotin, folsav, C-vitamin, niacin.

Ha jön a tél...

„gond” ősz végével és a tél kezdetével jelentkezik, ilyenkor már nem biztos, hogy a megvásárolt zöldségek és gyümölcsök vitamin- és ásványi anyag tartalma elegendő a kiegyensúlyozott életvitel fedezéséhez és az immunrendszer támogatásához. Ebben az időszakban javasolt vitaminkészítmények szedése.

Vásárolhatunk olyan termékeket is, amelyek többféle vitamint tartalmaznak. A gyártók az életkorhoz, valamint a különböző élethelyzetekhez igazodva állítják össze a komplexeket, így ki-ki maga tudja kiválasztani a számára megfelelőt. Más vitaminkészítmény szükséges gyermekeknek, más a sportoló felnőtteknek és az idősebb korosztálynak, más a várandós nőknek, más a már szoptatós kismamáknak, a stresszes életet élőknek vagy a sokat tanuló fiataloknak.

Ha nem jut elegendő mennyiségű vitaminhoz a szervezetünk, fokozott terhelésnek vagyunk kitéve, forduljunk gyógyszerészünkhöz, orvosunkhoz, akik segítenek a megfelelő készítmény kiválasztásában.

2015. október 2.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink