Visszérbetegség – Kik lehetnek érintettek?

Visszérbetegség – Kik lehetnek érintettek? (x)

Kapcsolódó tünetek:

Visszérbetegség – sokan női betegségnek gondolják, tévesen. Igazság szerint mindkét nemet érintheti, bár valóban gyakrabban fordul elő nőknél. A visszérbetegség több, mint esztétikai probléma - kezeletlen esetben akár mélyvénás trombózis is lehet belőle.

Mit jelent a visszérbetegség?

A visszérbetegség olyan megbetegedés, mely megnagyobbodott, kitágult vénák kialakulásával jár, amelyek általában a lábakon és a lábfejen jelennek meg. Áttetszenek a bőrön, kék vagy sötétlila színűek lehetnek.

A visszérproblémával küzdők száma évről évre nő, ahogyan egyre fiatalabbaknál is előfordul a betegség, ami az öröklött tényezőktől is függ.

A visszérbetegséget számos tünet jelezheti már a kitüremkedő, kacskaringós erek megjelenése előtt is:

  • lábszárfájdalom
  • nehézláb-érzés
  • nyugtalan láb szindróma
  • fájdalom, viszketés
  • láb dagadása (általában egy oldali)

Melyek a hajlamosító tényezők?

A visszérbetegség hazánkban gyakorinak számít. Bár elsősorban a hölgyek aggódnak miatta, valójában sok férfi is küzd a problémával. A családi öröklődés, az életkor, az életmód és a testsúly mellett a szülés a visszértágulat egyik leggyakoribb rizikófaktora.

Nagyon sokat számít az életmódunk, munkánk is. A tartós állás, vagy ülés egyaránt fokozza a visszeresség kialakulási esélyét, ugyanis ilyenkor a lábszárak vénáiban megnő a vér nyomása, és ezáltal az érfalakra háruló terhelés.

Ne hanyagoljuk el a visszérbetegséget!

Az elhanyagolt visszeres láb nemtől függetlenül az életkorunk emelkedésével egyre több panaszt okozhat, és szövődményekhez vezethet. Minél korábban ismerjük fel azt, hogy visszereink érdekében az előttünk álló években tartósan változtatnunk kell szokásainkon, annál nagyobb eséllyel előzhetjük meg a komolyabb panaszok kialakulását.

A visszérbetegség gyógyszeres kezelése

A visszérbetegség gyógyszeres kezelése úgynevezett venoaktív szerek segítségével történik. A VenoDuo ebbe csoportba tartozó új visszérgyógyszer, melynek hatóanyagai a visszerek (vénák) működésére hatnak és védik a vénákat; fokozzák a visszerek tónusát és a hajszálerek ellenállását. Rendszeres szedése enyhíti a kellemetlen tüneteket, mint a visszeres fájdalom, nehézláb érzés, éjszakai lábikragörcs. Csökkenti a vizenyős duzzanat (ödéma) előfordulását, továbbá gyulladáscsökkentő hatása van. Hatóanyagai a diozmin és heszperidinben kifejezett bioflavoniodok, melyek forrása a citrusok héjából kinyert természetes eredetű összetevők. Ezekből a bioflavonoidokból a VenoDuo 1 tablettájában 1000mg található (900 mg diozmin, 100 mg heszperidin), így a lábakon előforduló visszérbetegségben elegendő napi 1x alkalmazás a megfelelő terápiás hatás eléréséhez.

Referencia: 1. Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi szakmai kollégium Egészségügyi szakmai irányelv „A krónikus vénás betegség ellátásáról” 2021.12.16. 2. Shaydakov és mtsai. Primary venous insufficiency increases risk of deep vein thrombosis Journal of vascular surgery: Venous and lymphatic disorders. 2016. április 3. VenoDuo 1000mg tabletta betegtájékoztató www.ogyei.hu/gyogyszerkereso Megtekintve: 2023.02.13.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

OVEN2138/04.23 Sandoz Hungária Kft. 1114 Budapest Bartók Béla út 43-47.Telefon : +36 1 430 2890
2023. május 1.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink