Téli elhízás – Itt a szakértők receptje ellene

2019. december 3.

Kapcsolódó tünetek:

elhízás

A legtöbb embernél a téli időszak egyet jelent az elhízással. Leginkább az ünnepek nehezítik meg a súlyunk megtartását, azonban ha az alábbi tippeket betartjuk, akkor búcsút inthetünk a plusz kilóknak.

Téli elhízás – Itt a szakértők receptje ellene

Téli elhízás – Itt a szakértők receptje ellene

Tápanyagokban gazdag étkezés

Tény, hogy nagyon nehéz ellenállni a bejglinek és a többi ünnepi finomságnak, azonban muszáj lesz, ha nem szeretnénk elhízni. Az egészségtelen ételek helyett inkább együnk sok tápanyagban gazdag ételt, ami azt jelenti, hogy a tányérunk egyik felére kerüljön zöldség, a másik felére pedig szénhidrát és fehérje.

Sport

A kiegyensúlyozott étrend mellett a testmozgás is nagyon fontos. Tény, hogy télen nem szívesen megyünk ki a hidegbe, de edzhetünk akár otthon is. Vagy kössük össze a testmozgást a takarítással, így nem csak a testünket eddzük meg, hanem a lakás is tiszta lesz.

Mozgás

A rendszeres sportolás nagyon fontos, azonban azzal nincs elintézve minden, hiszen az edzés mellett is oda kell figyelnünk, hogy a nap legnagyobb részében mozogjunk, és ne egy helyben ücsörögjünk. Öltözzünk fel melegen, vegyünk fel egy kényelmes cipőt, és menjünk el például egy kellemes sétára. Egy a lényeg: ne tétlenkedjünk, hanem mozogjunk!

Pihenés

Rengeteg kutatás bebizonyította már, hogy a megfelelő alvásnak is fontos szerepe van a testsúlyunk megtartásában, ugyanis ha nem tudjuk kipihenni magunkat, akkor nagy eséllyel felszalad ránk pár plusz kiló. Ha tehetjük, húzzuk magunkra a takarót, és csak akkor keljünk ki az ágyból, ha valóban kipihentük magunkat.

Alkohol

Alkoholfogyasztás következtében köztudottan könnyebben hízunk el, ez azonban nem azt jelenti, hogy az ünnepek során ne ihatnánk meg egy pohár bort vagy szilveszterkor egy pohár pezsgőt. De tény, hogy az alkoholfogyasztást a lehető legminimálisabbra kell csökkentenünk, ha tavasszal is bele szeretnénk férni a kedvenc nadrágunkba.

Kerülje őket! Ez az 5 leghizlalóbb nyári étel

Nyáron sokszor észre sem vesszük, hogy több kalóriát viszünk be, mint általában. Íme, a nyár 5 leghizlalóbb étele!

5 életmódváltó tanács, amivel a nyáron fogyhatunk

5 életmódváltó tanács, amivel a nyáron fogyhatunk

Egyre csak közeledik a nyári kánikula, amikor az idő nagy részét legszívesebben a strandon töltenénk. Ehhez azonban sokan még meg szeretnénk szabadulni a plusz kilóktól.

Hogyan számol és mit mutat a testtömegindex?

Hogyan számol és mit mutat a testtömegindex?

A testtömegindexet – angolul Body-Mass-Index (BMI) – az egészséges testsúly, az elhízottság, illetve a soványság meghatározására szokás használni. Alábbi cikkünkben összefoglaljuk, hogyan kell kiszámolni, illetve hogy pontosan mi ennek az értéknek a jelentése.

Vegán étrend – Érvek és ellenérvek

Vegán étrend – Érvek és ellenérvek

Noha egyre népszerűbb a veganizmus, továbbra is sokan furcsán néznek a vegán életmódot folytató személyekre. Számos előítélet él az emberekben, így most összeszedtük ezen életforma előnyeit és hátrányait, bízva abban, hogy így nő a tolerancia.

Egészséges karácsonyi menü dietetikusok szemével

Egészséges karácsonyi menü dietetikusok szemével

Mennyire táplálkozunk helyesen az ünnepek alatt, és mit kell tennünk azért, hogy ne plusz kilókkal indítsuk a következő évet? Íme, a fő elvek.

Összes cikk Fogyókúra, egészséges táplálkozás témában