Szex terhesség alatt

szex terhesség alatt
Ha egészséges terhessége van, nincs oka annak, hogy Ön és partnere ne tudjon együtt lenni. Egy vastag és erős dugó védi a magzatot a fertőzések ellen, amely a méhnyakat lezárja. A magzatvíz és a méh erős izmai szintén fenntartják a baba biztonságát. Ne aggódjanak, a férfi pénisze semmilyen módon nem károsítja a gyermeket, miközben szexelnek, még akkor sem, ha mélyen történik a behatolás.

Vannak olyan időszakok, amikor kevésbé ajánlott a szex?

A legtöbb nő, akinek problémamentes a terhessége, nyugodtan szexelhet a fogantatástól a magzatvíz elfolyásáig akármilyen következmény nélkül. Ha szeretne kiemelten óvatos lenni, akkor a terhesség 14. hetéig kerülje a behatolást, de ez nem jelenti azt, hogy partnerével nem léphet semmilyen szexuális kapcsolatba.

Kívánja vagy sem a kismama a szexet?

Terhesség alatt a szervezet hormonháztartása folyamatosan liftezik, ezért a kismamák legtöbbször szélsőségesen állnak ehhez a kérdéshez. A nők többsége tapasztal kiugróan magas vágyat a terhessége alatt, de az is természetes, ha a kismama egy ideig nem kívánja a szexet.

Kívánja a partner a szexet terhes párjával?

A legtöbb esetben a férfiak legalább olyan kívánatosnak, vagy még kívánatosabbnak találják partnerüket a terhesség alatt. A terhesség alatti szex egy újfajta gyengéd szeretkezést hozhat egyes párok nemi életébe. A növekedő pocak új szexpózok felfedezését is hozhatja magával, ugyanis a terhesség későbbi szakaszában a leggyakrabban alkalmazott misszionárius póz (férfi felül) szinte kivitelezhetetlenné válik. Az is gyakori, hogy a férfiak félnek, hogy kárt okoznak a kismamában és születendő gyermekükben, de ezeket a félelmeket nyugodtan eloszlathatjuk!

A magzat és az orgazmus

Lehet, hogy a baba egy kicsit mozog, miután orgazmusa volt. Emiatt sem kell aggódnia. A magzat reagál a felgyorsult szívverésére, de nem tudja, mi történik és nem okoz fájdalmat vagy különösebb kellemetlen érzést neki. Hasonlóan, mint egy gyorsabb séta, vagy egy adag csokoládé elfogyasztása, az embriót is felélénkíti.

A szex és a szülésindítás

Valószínűleg már Ön is hallotta azt a teóriát, miszerint a szex és az orgazmus beindíthatja a szülést, ám ezt a tévhitet szeretnénk eloszlatni, ugyanis problémamentes terhesség esetén a szülés nem indul be mindaddig, míg a magzat meg nem érett a születésre. Az világrajövetelre megérett baba születésének beindításában talán szerepet játszhat egy aktus, de ez nem bizonyított, az viszont igen, hogy a rendszeres szex a terhesség alatt, csökkenti annak az esélyét, hogy attól beinduljon a szülés.

Körülmények, amik miatt kerülni kell a szexet a terhesség alatt

Vannak azonban olyan körülmények is, ahol esetleg óvatosnak kell lennünk a szexszel kapcsolatban. Ha a terhesség korai szakaszában vérzést tapasztal, orvosa javasolhatja, hogy ne szexeljen, amíg el nem éri a 14. hetet. A terhesség további szakaszában ezekben az esetekben ajánlhatja még orvosa, hogy kerülje a nemi aktust:
  • méhnyak gyengesége
  • nyitott méhszáj
  • alacsony fekvésű placenta (placenta praevia)
  • súlyos vérzés
  • hüvelyi fertőzés
  • fertőzött partner, az orális szex is veszélyes lehet ilyen esetben
A terhesség alatt, ha tehetjük, tartsuk fenn párunkkal a meghitt és folyamatos nemi kapcsolatot, mert az elhidegülés a későbbiekben komoly problémákhoz vezethet!
2017. december 17.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink