1. Garcinia cambogia
A Garcinia cambogia növényből nyert kivonat hidroxi- citromsav tartalma segíti az emésztést, az ayurvédikus gyógyászatban pedig már évszázadok óta alkalmazzák természetes étvágycsökkentőként. A Garcinia hatóanyaga fokozza a lipidek oxidációját, vagyis a szervezet szénhidrát helyett zsírt éget, ugyanakkor a feleslegesen bevitt energiát nem engedi zsírként elraktározni.
2. Paradicsom
A káliumban gazdag paradicsom közreműködik a vérnyomás és a metabolikus folyamatok szabályozásában. Fogyasszuk nyersen vagy aszalt formában –bár ez utóbbi kalóriadúsabb ugyan- mert olyan hatóanyagokban bővelkedik, melyek sejtszinten hatnak.
3. Zeller
Semmi kétség, a zeller a fogyás sztárja, megemésztéséhez ugyanis a szervezetnek jóval több kalóriára van szüksége, mint amennyit a zöldség tartalmaz, ráadásul vízhajtó hatása is van. Fogyaszthatjuk lé, püré formájában, sütve, főzve, mindenhogy hatásos!
4.Vöröslencse
A vöröslencse fehérjetartalma rendkívül magas, fogyasztása után órákig megmarad teltségérzetünk. A dietetikusok a legtöbb alacsony kalóriás fogyókúrában bevetik ezt a csodaszert, mert magas rosttartalma a benne lévő szénhidrátot csak lassan engedi felszívódni.
5. Alma
Ez az ízletes gyümölcs pektintartalmának köszönhetően telít és csökkenti az étvágyat. Kutatások bizonyítják, hogy aki étkezések között almát fogyaszt, az pontosan 200 kalóriával kevesebbel is beéri, amikor főétkezésre kerül sor. Ugyanez igaz, a piros bogyós gyümölcsökre is.
6. Fahéj
Egy csipetnyi a gyümölcspürébe, egy szórás a kávéra. A fahéj serkenti az emésztést, csökkenti a koleszterin- és vérzsírszintet, illetve a vércukorszint szabályozásában is fontos szerepet játszik, aminek köszönhetően segít elűzni a farkaséhséget is.
7. Mustármag
Az angliai Oxford Polytechnic Institute kutatásai szerint egy teáskanál barna magos mustár hozzáadása az ételhez 25%-kal felgyorsítja az anyagcserét, ami egy 700 kalóriát tartalmazó ebédnél plusz 45 kalória elégetését jelenti. Fehérjében és rostokban is gazdag, így nemcsak a zsírégetést segíti, de méregtelenít, és emésztésünket is rendbe teszi. Így már nem is kérdés, hogy majonéz vagy mustár…