A nevetés 7 pozitív hatása a szervezetre

nevetés pozitív hatásai
Aki szeret nevetni és még többet szeretne, akár mohónak is tűnhet, de Dr. Lee Berk és Dr. Stanley Tan kutatók a Kaliforniai Loma Linda Egyetemen bebizonyították, hogy a nevetésből nyugodtan törekedhetünk a többre, mert valóban jó hatással van az egészségünkre!

Segít alacsonyan tartani a vérnyomást

Azok, akiknek csökkenteni kell a vérnyomását, jobb, ha becsukják a vasárnapi hírlapot és inkább egy vicclapot lapozgatnak, mert a nevetés segít a vérnyomást alacsonyan tartani, és még csökkenti a stroke és a szívroham kockázatát is!

Csökkenti a stresszt okozó hormonok szintjét a szervezetben

A stresszhormonok szintjének csökkentésével egyszerre vágja el a szorongást és a stresszt, amely hatással van a testre. Ezenkívül a stresszhormonok csökkentése elősegíti az immunrendszer jobb működését. Gondoljunk csak bele: a vidám társalgások enyhítik a nap stresszét és szerepet játszanak a nevetés egészségügyi előnyeinek kihasználásában. Szakítson tehát időt munka közben is egy-egy mókás történetre!

Jól karban tartja a hasizmokat

A nevetés egyik előnye, hogy segíthet a hasizmok erejének megtartásában. Amikor nevet, a hasizmok dolgoznak, összehúzódnak és kiengednek, hasonlóan ahhoz, ahogy szándékosan tornáztatjuk meg őket. A nevetés közben ráadásul azok az izmok is dolgoznak, melyeket nem tudunk irányítani. A jó hangos kacagás tehát egy mindennapi hasizom edzés, ami sokkal élvezetesebb tud lenni, mint néhány hasprés.

Javítja az állóképességet

A nevetés egy nagy kardio edzés, különösen azok számára, akik képtelenek más fizikai aktivitásra egy sérülés vagy betegség miatt. A szívet megdolgoztatja, és hasonló mennyiségű kalóriát éget el óránként, mint lassú vagy mérsékelt ütemben való séta. Szóval, nevessen a szíve egészségére!

Aktiválja a T-sejteket

A T-sejtek olyan speciális immunrendszert védő sejtek, melyek az egészség megőrzése érdekében aktiválódnak. Amikor nevet, aktiválja a T-sejteket, amelyek azonnal segítenek a betegség leküzdésében. Legközelebb a tél beállta előtt a C- és D-vitamin kúra mellé írjon fel magának nevetés terápiát is!

A nevetés endorfint termel

Az endorfinok a szervezet természetes fájdalomcsillapítói. Nevetéssel felszabadíthatja az endorfinokat, amelyek segíthetnek a krónikus fájdalom enyhítésében és az öröm érzésével töltik fel.

Jó közérzetet biztosít

A nevetés növelheti az általános jó közérzetet. Az orvosok úgy találták, hogy azok az emberek, akik pozitívan állnak az élethez, jobban küzdenek a betegségekkel szemben, mint azok, akik hajlamosak a negatív hozzáállásra. Tehát mosolyogjon sokat és ezáltal éljen tovább is!
2017. október 20.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink