7 dolog, amit vérzése színe elárul az egészségéről

7 dolog, amit vérzése színe elárul az egészségéről

Kapcsolódó tünetek:

  1. Rózsaszínes
A rózsaszínes vérzés alacsony ösztrogén szintet jelezhet. Okozhatja ezt például a sport, azon belül is leginkább a futás.
  1. Vizes
A vizes, majdnem színtelen vagy világos menstruációs vérzés azt jelenti, hogy a test tápanyaghiányos állapotban van. De rosszabb esetben akár petefészekrákra is utalhat. És noha utóbbi esélye nagyon alacsony, tartóssága esetén mindenképpen érdemes kivizsgáltatni.
  1. Sötétbarna
A sötétbarna vagy sötétvörös vérzés oka, hogy a menstruációs váladék egy része már régóta a méhen belül ül, és csak késleltetve ürül ki. Ez a jelenség teljesen természetes.
  1. Sűrű és zselészerű
A sötétvörös rögök a váladékban alacsony progeszteron- és magas ösztrogénszintet jelezhetnek. Legtöbbször nem utal problémára ez a jelenség, azonban, ha a vérrögök nagy méretűek – ami gyakori jelenség –, az hormonális egyensúlyhiányt mutathat, melynek legsúlyosabb oka a méhmióma lehet.
  1. Szürkés-vöröses keverék
A szürke vagy szürkés-vöröses vérzés két dolgot jelenthet: vagy terhességet, vagy szexuális úton terjedő betegséget. Ha viszont egy kimaradt ciklus utáni menstruációnál jelenik meg ez az árnyalat, akkor a korai vetélés jele is lehet.
  1. Áfonya piros
Az áfonya színű, klasszikus vérpiros színt egészségesnek nevezhetjük. Azt viszont meg kell jegyeznünk, hogy ami egy embernek természetes, az másnak jelezhet problémát is, így a rendszeres nőgyógyászati szűréseket soha ne hagyja ki!
  1. Narancssárga
A narancssárga árnyalat fertőzést jelezhet.  Ez lehet gombás vagy bakteriális eredetű. Ha szokatlanul kellemetlen szag és éles fájdalmak kísérik, érdemes azonnal orvoshoz fordulni, mert nemi betegség jelenlétére utalhat.

2021. március 23.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek