Megújult a legendás Palatinus Gyógyszertár a Pozsonyi úton

Megújult a legendás Palatinus Gyógyszertár a Pozsonyi úton

Budapest nagy múltú kerületében, a XIII. kerületben a Pozsonyi úton hosszú évtizedek óta sikeresen működik a legendás Palatinus Gyógyszertár. 2017-re azonban szükségszerűvé vált a patika bővítése, ezért a BENU Magyarország Zrt. vezetősége és a gyógyszertár vezetője, Dr. Keserű György Ivánné közösen döntött arról, hogy – a 105 éves épület adottságait tiszteletben tartva – a Palatinus gyógyszertárban is megvalósítják a BENU Gyógyszertár Koncepciónak megfelelő vásárlóközpontú, világos, nyugat-európai színvonalú belső teret, és ezzel a teljes átalakítással - 35 év után - új korszakot nyitnak a patika életében.

A belső kialakítás által a kommunikáció, a tanácsadás is hatékonyabbá vált, hiszen nincsenek üvegfalak. Az egészségmegőrzést szolgáló, gyógyhatású készítmények úgynevezett szabad polcokon helyezkednek el, a vásárlók kézbe vehetik, tanulmányozhatják az egyes termékeket, összehasonlíthatják azok hatóanyagtartalmát, árát – mindezt a sor feltartása nélkül. A teljesen megújult patika ünnepélyes, szalagátvágással egybekötött avató eseményét 2017. november 21-én tartották.

Az ünnepélyes megnyitón tiszteletét tette Budapest XIII. kerülete Egészségügyi Szolgálatának főigazgató főorvosa, Dr. Hertzka Péter is. A főigazgató főorvos köszöntő beszédében kiemelte, a Palatinus Gyógyszertár mindig is fogalom volt a főváros egészségügyi életében, ezért különösen elismerésre méltó, hogy ebben a legendás gyógyszertárban olyan meghatározó fejlesztések mentek végbe, melyek által még nagyobb hangsúlyt lehet fektetni a lakosság egészsége megőrzésének, a megelőzésnek és a humánus szellemiség megvalósításának. Dr. Hertzka Péter azt is méltatta, hogy a humánum mellett a műszaki fejlesztés is látványos; mindez – mint mondta -  tökéletes összhangban van a XIII. kerületi Önkormányzat egészségügyi programjával. Hiszen a legfőbb szándék a szűrés, a megelőzés és a kezelések hatékonyságának növelése – miközben a lakosságot emberként tiszteljük, és nem „betegnek” kezeljük.

Az ünnepélyes megnyitón a Palatinus Gyógyszertár vezetője, Dr. Keserű György Ivánné meghatottan köszöntötte a meghívott vendégeket. Mint mondta: a legutóbbi átépítés 1981-ben történt a patika életében. Harmincöt év után óriási előrelépésként tekintenek a végbement fejlesztésekre, a BENU Gyógyszertár Koncepció megvalósítására. A gyógyszerésznő büszkén számolt be arról is, hogy a vásárlók első visszajelzései is nagyon pozitívak. Mégis, a látványos műszaki – koncepcionális fejlődés mellett Dr. Keserű György Ivánné a legfontosabbnak azt tartotta kiemelni ünnepi beszédében, hogy végtelen hálával és köszönettel tartozik munkatársainak – akik az átalakítás ugyan rövid, ám talán éppen emiatt igen megfeszített időszakában is példás csapatmunkával álltak helyt és képviselik továbbra is - emberileg és szakmailag is - a lehető legmagasabb színvonalat. Végül jelképesen reményét fejezte ki, hogy a BENU madár „védőszárnyai alá veszi a Palatinus Gyógyszertárat”, és a múlthoz méltó, sikeres működést a jövőben is megvalósíthatják majd.

2017. november 23.

Kiemelt ajánlatunk