Homeopátia fájdalom ellen

Homeopátia fájdalom ellen

Kapcsolódó tünetek:

Feladatát tekintve egyfelől a fájdalmat elszenvedő pácienst arra készteti, hogy a fájdalmat okozó tevékenységet hagyja abba, vagy függessze fel, ezáltal segítve pl. egy sportsérülés esetén a szervezet természetes regenerációját. Másik fontos szerepe a fájdalomnak, hogy jelzőként működik, figyelmeztetve a beteget arra, hogy szervezetének működésében valamilyen zavar van. Fontos jellemzője a fájdalomnak az, hogy a ténylegesen érintett területtől eltérő helyekre is sugározhat. A fájdalom természetének vizsgálatakor azt a fogalmat sem szabad figyelmen kívül hagyni, amit orvosi nyelven küszöbértéknek neveznek. A küszöbérték, azaz a fájdalom elviselésének mértéke egyénenként is változhat, ugyanakkor befolyásolhatják egyéb tényezők is. Fentiekből következik, hogy a fájdalom jelentősen befolyásolja – különösen a krónikus fájdalom – az érintettek életminőségét, ugyanakkor csillapítása kellő körültekintést igényel a fájdalom jellegére, okára és a páciens kórtörténetére vonatkozóan.

A homeopátia és a fájdalomcsillapítás

A homeopátiával kapcsolatban társadalmi szinten is megoszlanak a vélemények, ugyanakkor egyre nagyobb igény mutatkozik olyan készítmények iránt, melyek mellékhatásmentesen és kíméletesen nyújtanak megoldást a páciensek panaszaira, így a fájdalomra is. A homeopátiás készítmények természetes alapanyagokból, szigorú szabályok mentén, speciális eljárással készülnek. A készítmények hazánkban gyógyszerként vannak törzskönyvezve és kizárólag gyógyszertárakban vásárolhatók meg. Kevesen tudják, hogy a homeopátiás gyógyítás alapja az, hogy az orvos az adott készítményt egyénre szabottan, az úgynevezett hasonlóság elve alapján, a részletes kórelőzmény ismeretének birtokában választja ki betege számára. Mivel a piacon több, mint 4000 féle homeopátiás szer elérhető, így megvalósítható a személyre szabott terápia. Ennek fényében a homeopátiás terápia sikerességét jelentősen befolyásolja, hogy a páciens megfelelő orvosi segítséget vegyen igénybe a panaszait enyhítő készítmény kiválasztásakor.

A leggyakoribb homeopátiás szerek a fájdalom csillapításában

  • Chamomilla vulgaris – Kisgyermekeknél gyakori probléma a fogzás okozta fájdalom. Életkorukra való tekintettel célszerű olyan megoldást alkalmazni, mely a legkevésbé sem terheli meg a szervezetet.
  • Arnica montana – A készítmény elsődleges hatásterülete a véredények, idegek, izmok, kötőszövetek. Rutinszerűen alkalmazható vérzés-, és fájdalomcsillapítóként, továbbá sebgyógyulást serkentő hatása is van. Alkalmazási területe a különböző traumás sérülések, beleértve az invazív orvosi beavatkozásokat is.
  • Atropa belladonna – Hirtelen kialakuló, lüktető, neuralgiás eredetű fájdalom csillapítására alkalmazható. Migrén kezelésében és megelőzésében is eredményes lehet.

A homeopátiás fájdalomcsillapítást választó betegeknek az tanácsolható, hogy a tüneteik számára megfelelő készítmény megtalálásához, panaszaikat pontosan leírva, kérjék ki szakember tanácsát.

2015. január 9.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek