A legjobb gyógynövények alvászavar ellen

A legjobb gyógynövények alvászavar ellen

Kapcsolódó tünetek:

  1. Levendula
A levendula nem csupán kertünk dísze, hanem egy igazi csodaszer is. Már az illatának is nyugtató hatása van, sőt mi több, képes az alvást is elősegíteni, így ez az egyik legjobb gyógynövény, ha egy kis nyugalomra vágyunk egy stresszes munkanap után. Ezen kívül jóval mélyebben fogunk tőle aludni, aminek köszönhetően ritkábban riadunk fel éjszaka. Tipp: Készítsünk szárított levendulával megtömött kis zsákocskákat, melyeket tegyünk ki az éjjeliszekrényünkre vagy az ágyunkba. Ha igazi tearajongók vagyunk, akkor főzzünk belőle egy jó forró teát, amiből lefekvés előtt kortyolgassunk.
  1. Valeriána
A valeriána, vagyis a macskagyökér egy természetes altató, így érthető, hogy gyakran a természet váliumának szokták nevezni, ugyanis nagyon erős a nyugtató hatása. Emellett erősíti az idegeket, és képes feloldani a feszültséget. Tipp: A macskagyökér ezen hatóanyaga a gyökérben található, így ősszel vagy tavasszal ajánlott kiásni és cseppeket készíteni belőle. Hat héten keresztül 80%-os alkoholban kell áztatni a gyökeret ahhoz, hogy kioldódjanak belőle az értékes hatóanyagok. A hat hét leteltével pár cseppet keverjünk össze vízzel, majd ezt a keveréket igyuk meg a vacsoránkhoz.
  1. Komló
A komlóról a legtöbb embernek a sör jut az eszébe, pedig jótékony hatásáról is érdemes szót ejteni, hiszen tökéletes választás, ha alvászavartól szenvedünk. A komlóban található illóolajok nyugtatólag hatnak a szervezetünkre, oldják a feszültséget, aminek következtében sokkal pihentetőbb lesz az alvásunk. Tipp: Készítsünk belőle teát, amit lefekvés előtt kb. egy órával igyunk meg. Intenzív íze és illata miatt sokan nem rajonganak érte, de jótékony hatása mindenért kárpótol.
  1. Citromfű
Már a középkorban is ismerték a citromfű jótékony hatásait, így egy ideig kötelező volt a termesztése. A citromfű megnyugtatja az idegeket, ezért akkor is ajánlott a használata, ha idegesek vagyunk. Tipp: A friss levelekből készíthetünk teát, amit este, nem sokkal lefekvés előtt igyunk meg, így megnyugszunk és könnyebben alszunk el. Ha szeretjük a kádfürdőt, akkor adjunk a fürdővízhez egy maréknyi szárított citromfüvet, és relaxáljunk egy keveset.
  1. Kamilla
A kamilla rengeteg panaszra jelent gyógyírt, és többek közt alvászavar ellen is hatékony. Gyengéd hatásának köszönhetően gyerekeknél is lehet alkalmazni, akik jobban szeretik az illatát és az ízét a levenduláénál. Tipp: A szárított kamillavirágokat tegyük kis zsákokba, melyeket rakjunk az ágyunkba vagy az éjjeliszekrényre. De főzhetünk belőle teát is, amit lefekvés előtt ajánlott meginni.
2019. október 1.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek