Előzze meg a prosztataproblémát!

Előzze meg a prosztataproblémát!

Kapcsolódó tünetek:

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás vagy prosztatatúltengés (BPH) a férfiak körében előforduló leggyakoribb urológiai megbetegedés, sőt kialakulása akár normális élettani folyamatnak is tekinthető.

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH) esetén a prosztataalkotó sejtek gyarapodásnak indulnak, emiatt a prosztata növekedésnek indul. Tulajdonképpen a szerv egyfajta daganatáról van szó, ez azonban jóindulatú, csak növekedés közben érezhetők a panaszok, áttéteket nem képez.

A BPH kialakulása csaknem normális élettani változásnak tekinthető. Csecsemőkorban a szerv mérete hozzávetőlegesen borsónyi, serdülőkorban növekedni kezd; ezidőtájt a szelídgesztenye nagyságot. Negyven-ötven éves kor körül újra növekedésnek indul, ekkor alakul ki a BPH. Ebből is látszik, hogy a prosztata-megnagyobbodás inkább állapot, mintsem betegség.

A prosztata-megnagyobbodás megjelenésének esélye a kor előrehaladtával nő. A 40 év körüli férfiak 20, az 50-60 évesek 50, a 80 év felettiek csaknem 90 százaléka érintett. Kialakulása

Az életkor előrehaladtával módosul a prosztata alkotósejtjeinek viszonya, a sejtek száma megnő és elveszítik a természetes sejtpusztulásra való képességüket, az apoptózist, ami pedig nagyon fontos a szervek méretének kontrollálatlan növekedését akadályozza meg, nem mellesleg kiküszöböli a károsodott (esetlegesen daganatos) sejtek elburjánzását.

Prosta-check

A PROSTA-Check Prosztata teszt, egyszerű, otthon használható gyorsteszt.

A prosztata szűrővizsgálati teszt egyszerű, otthon végezhető teszt, amellyel meghatározható az ujjbegyből vett vérminta kórosan emelkedett prosztata-specifikus antigén (PSA) szintje.

A prosztata antigént (PSA) a prosztata (dülmirigy) termeli.

A prosztata-antigén szintjének változása fontos információval szolgál a prosztata állapotáról. Így a normál érték feletti szint patológiás (abnormális) elváltozásokra utalhat (jóindulatú megnagyobbodás, prosztata-gyulladás, rákos elváltozás stb.)

A PSA-tesztet évente egyszer minden 50 év feletti férfinak célszerű végezni!

A gyorsteszt előnyei:

  • Egyszerűen használható
  • Mindössze egy csepp ujjbegy-vér szükséges elvégzéséhez
  • Otthon, intim környezetben végezhető gyorsteszt
  • Tíz perc alatt eredmény
  • Nem kell rendelőben várakoznia
  • Az időben észlelt prosztatabetegség kezelésével megelőzhetők a súlyos szövődmények
  • CE jeles önvizsgálatra alkalmas in vitro diagnosztikai orvostechnikai eszköz.
2016. november 4.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink