Ezen kívül az alábbi ételek segítenek még csontjaink egészségének megőrzésében:
1. Zöldborsó
A zöldborsó rendkívül gazdag K-vitaminban, amely közvetve aktiválja a kalciummolekulákat serkető osteocalcin nevű fehérje működését. Ezen kívül tartalmaz még folátot és B6-vitamint, amelyek segítenek a kollagénnek beépülni a csontokba.2. Brokkoli
Gazdag kalcium-, magnézium-, K-vitamin-, B6-vitamin-, C-vitamin és folátforrás. Csontjaink egészsége érdekében fogyasszuk rendszeresen!3. Káposzta
K- és B6-vitaminban, valamint folátban gazdag növény. Emellett nagy mennyiségű kalciumot és C-vitamint is tartalmaz.4. Spenót
Kalcium-, magnézium-, K- és B6-vitamin- valamint foláttartalma miatt nélkülözhetetlen alkotórésze kell legyen a táplálkozásunknak. Az ásványi anyagok hatékony felszabadulása érdekében fogyasztás előtt facsarjunk rá kis citromot!5. Spárga
A spárga A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban, folsavban gazdag, és sok értékes aminosavat, köztük aszparaginsavat tartalmaz. Bővelkedik kalciumban, foszforban, vasban és káliumban.+1 szuper étel: Zab
A zab az idegrendszer, a fogak, a csontok és az erek egészségéhez szükséges fehérjéket, vitaminokat (B-komplex, E) és ásványi anyagokat (kálium, kálcium, magnézium, fluor, szilícium) tartalmazó gabonaféle.
2017. január 26.