Az impotencia pszichés okai

Az impotencia pszichés okai

Kapcsolódó tünetek:

Az impotencia hátterében gyakran húzódnak meg pszichés tényezők. A következő okok a leggyakoribbak, melyek merevedési zavarokat okozhatnak.

A stressz

Stresszes állapotban, amikor az embernek problémái vannak – legyen az magánéleti vagy szakmai - általában ritkábban jelentkezik a szexuális vágy, illetve a szexuális teljesítmény is visszaeshet. A stresszt kiváltó tényezők megszűnése esetén gyakran a merevedési probléma is megszűnik.

Szorongás a szexuális teljesítmény miatt

A szexuális teljesítménnyel kapcsolatos szorongás már önmagában is kudarchoz vezethet. Az impotencia egy összetett orvosi kórkép, amelynek hátterében több tényező is állhat. Így például ha a merevedési zavar egy gyógyszer mellékhatásaként vagy pedig egy szervi betegség tüneteként jelentkezik, a szexuális teljesítőképesség romlása miatt kialakuló szorongás az eredeti kiváltó ok megszűnése után is fenntartja a merevedési problémát. A szorongás – legyen az a szexuális teljesítmény miatti szorongás vagy egy általános szorongásos tünetcsoport része – általában nem tesz jót a szexuális életnek.

Párkapcsolati problémák

Az impotencia egy rossz párkapcsolat, vagy egy párkapcsolati krízis tünete is lehet. A partnerek közötti feszültség, az intimitás vagy a kommunikáció hiánya mind hozzájárulhatnak a merevedési zavar kialakulásához. Ezekben az esetekben párkapcsolati vagy pszichológiai tanácsadás segíthet a probléma és a merevedési zavar megoldásában.
2017. április 28.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink