A jó alvás télen is fontos

A jó alvás télen is fontos (x)

Kapcsolódó tünetek:

Már erősen benne járunk a télben, és az ünnepek múlásával sajnos muszáj visszarázódnunk a dolgos hétköznapokba is. És ha a hideg nem lenne elég, ez legtöbbünknél azzal jár, hogy korán kelünk, még a napnál is korábban. De kinek esik jól sötétben ébredni, ami ráadásul ellenkezik a természet ritmusával is? Hiszen az lenne a természetes, ha világosban ébrednénk, szervezetünk ezt sokkal könnyebben viselné. De sajnos ezt nem sokan engedhetik meg maguknak, különösen, ha a gyerekeket is vinni kell munka előtt iskolába, óvodába, előtte pedig reggelit, uzsonnát készíteni a családnak, kikészíteni a gyerekek ruháját, stb.

Ahhoz, hogy mindehhez reggel elég energiánk legyen, ilyenkor különösen fontos, hogy eleget aludjunk, és kipihenten ébredjünk. De mi van akkor, ha időnként hiába próbálkozunk, nem sikerül időben elaludnunk vagy olykor felébredünk az éjszaka közepén, és álmatlanul forgolódunk órákon át, majd egyszercsak megszólal a vekker a sötétben, és kezdődik a nap… pont amikor a legjobbat tudnánk aludni?

Ha ez velünk is elő szokott fordulni, érdemes különösen odafigyelnünk néhány dologra. Vacsorára lehetőleg könnyen emészhető ételeket fogyasszunk, kerüljük az alkoholos vagy koffeines italokat lefekvés előtt, ne sportoljunk késő este, és legalább egy órával a lefekvés előtt kezdjük meg a ráhangolódást akár egy kellemes nyugtató levendulaolajos forró fürdővel vagy egy jó könyvvel, de semmiképpen sem a képernyő bámulásával. Gondoskodjunk alvóhelyünk kényelméről, és lehetőleg távolítsunk el a közelünkből alvás közben minden elektronikus eszközt, különösen azokat, amelyek ún. kék fényt sugároznak. A levendula illóolaj a természet ajándéka, amelyet – ahogy az előbb említettem – a fürdővizünkbe is csepegtethetünk, és a belélegzése kellemesen ellazít, fokozva a forró víz nyugtató hatását.

Létezik azonban egy különleges dupla kapszulás technológiával rendelkező étrend-kiegészítő, amelynek a külső kapszulája szintén levendulaolajat tartalmaz, és a bevételt követően a kapszulából kiszabadulva ugyanígy elősegíti az ellazulást, megkönnyítve az elalvást. A belső kapszula bélben oldódó bevonatának köszönhetően nagyjából egy órával később kezdi felszabadítani a benne található golgotavirág-kivonatot és B6-vitamint, ami azért jó, mert így a golgotavirág hozzájárul a pihentető, egészséges alvás fenntartásához, a B6-vitamin pedig az idegrendszer normál működéséhez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, hogy átaludja az éjszakát és kipihenten ébredhessen, a hajnali sötétség ellenére is. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Stada Hungary Kft. által szponzorált tartalom
2023. január 9.

Kiemelt ajánlatunk