A bőrápolási rutin legfontosabb lépései

bőrápolási rutin
A bőrápolási rutin 6 lépését kell a legkedvezőbb eredmény érdekében betartani nap, mint nap. Lehet, hogy Ön eddig kihagyott néhányat? Most sorra vesszük mind a hat lépést, hogy milyen sorrendben kell végezni őket és azt is elmondjuk, melyik miben segíti a bőrt.
  1. Tisztítás és tonizálás
Szükséges valóban rendszeresen tisztítani a bőrünket? Igen, méghozzá azért, hogy eltávolítsuk az összes smink- és szennyeződésdarabkát az epidermiszről. Ehhez szükséges bőrünk tonizálása is. A bőrön maradt arclemosó maradékának eltávolításáért, a bőr tökéletes tisztaságának és az ezt követően alkalmazott termékek maximális hatékonyságának biztosításáért tonizáljuk bőrünket.
  1. Hámlasztás
Ha rendszeresen használunk hámlasztót arcunkon, azzal eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, melynek eredménye a friss és puha bőrfelszín lesz, ami könnyebben szívja magába a tápanyagokat. Viszont fontos, hogy a hámlasztást ne vigyük túlzásba, hiszen attól a bőr kiszáradhat, foltokban kipirosodhat. Heti egy vagy két alkalomnál többször ne hámlasszuk a bőrfelületet.
  1. Intenzív ápolás
Az intenzív arcápolás szerepe, a mindennapi ápolás felerősítése, fokozása. Az az erőfeszítés, amit nap, mint nap megtesz bőréért az intenzív arcápolással lesz teljes. Az intenzív ápolás három fontos pontja a ránctalanítás, a bőr regenerálódásának elősegítése és a bőr természetes védekezőképességének helyreállítása.
  1. Szemkörnyékápolás
Feladata a szem körüli karikák és puffadtság eltüntetése, melynek okai a fáradtság, allergia, irritáció, rossz étkezés, de öröklött hajlam is lehet.
  1. Nappali ápolás és fényvédelem
Fontos tudni, hogy a naptejnek vagy napvédő krémnek egyaránt hatékonyan kell védenie bőrünket a káros UV (ultraibolya) sugarak ellen, beleértve az UVA (ultraibolya A) és az UVB (ultraibolya B) sugarakat is, mert ezek károsak a szervezetünkre és bőrrákot okozhatnak.
  1. Éjszakai ápolás
Az arcbőr éjszakai ápolására érdemes különleges hangsúlyt fektetni, ugyanis a pihenési időszakot a bőr megfiatalítására is kiválóan fel lehet használni. Ha kíváncsi, mikor, milyen termékeket érdemes használni, kattintson IDE!

2018. március 14.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink