A 10 legjobb természetes vízhajtó

A 10 legjobb természetes vízhajtó

Kapcsolódó tünetek:

Elegendő folyadék

Elsőre furcsának tűnhet, hogy a vízlerakódások egyik hatékony ellenszere, ha még több folyadékot iszunk, ennek ellenére ez valóban így van. Tudni kell, hogy ha a szervezetünk úgy érzi, hogy dehidratáltság fenyegeti, akkor elkezdi elraktározni a vizet. Ha azonban elegendő folyadékot iszunk, akkor azzal át tudjuk mosni a szervezetünket, így megszabadítjuk a káros anyagoktól.

Áfonyalé

Igyunk mindennap egy pohár édesítetlen áfonyalevet, és megszabadulhatunk a vízlerakódások nagy részétől, ugyanis az áfonyalé nem csak finom, de még vízhajtó is. Ezáltal nem csak a napi folyadékszükségletünk egy részét elégítjük ki, hanem a szervezetünk könnyebben meg tud szabadulni a káros anyagoktól.

Banán

Míg a nátrium elősegítheti a vízlerakódásokat, a magas káliumtartalmú élelmiszerek fogyasztása kifejezetten ajánlott. Ezek ugyanis segítik a szervezetünket, hogy megszabaduljon a felesleges folyadéktól. A banán fogyasztása többek közt épp ezért ajánlott.

Rizs

A banánhoz hasonlóan a rizsnek is magas a káliumtartalma, így szintén egy hatékony vízhajtó. Ha a hagyományos fehér rizs helyett teljes kiőrlésű rizst fogyasztunk, akkor nem csupán több ásványi anyaggal látjuk el a szervezetünket, hanem rengeteg rosttal is. Utóbbinak nagy szerepe van az emésztés szabályozásában, így segít abban, hogy ne puffadjunk fel és ne legyen kellemetlen teltségérzetünk.

Hámozatlan burgonya

A krumplinak nem csupán a káliumtartalma magas, de sokáig laktat és még a vércukorszintet sem emeli meg túlzottan. Ezek minden erős érvek a burgonya fogyasztása mellett. Ha azonban vízhajtó hatását is ki szeretnénk használni, akkor ne hámozzuk meg főzés előtt, hanem csak utána. Spárga A spárga igazi ínyencség, amit nem csak különleges íze, hanem vízhajtó hatása miatt is ajánlott fogyasztani. A fehér és a zöld spárgában egyaránt sok az úgy nevezett aszparaginsav, mely serkenti a veseműködést, így remek vízhajtó hatása van.

Uborka

Az uborka 95 százalékban vízből áll, mindemellett vízhajtó is. Ez a zöldség rendkívül finom, továbbá az erepszin nevű enzim is megtalálható benne, aminek köszönhetően a szervezetünk sokkal jobban fel tudja dolgozni a fehérjéket.

Zeller

A zeller szintén remek vízhajtó, a kínai orvoslásban még magas vérnyomás esetén is alkalmazzák. A zellernek rendkívül alacsony a kalóriatartalma, így bűntudat nélkül fogyaszthatjuk. Mindezen pozitív jellemzője ellenére ez a zöldség gyakran okoz ételintoleranciát, így csak abban az esetben együk, ha a fogyasztása nem vált ki semmiféle mellékhatást.

Körte

Tény, hogy a körtének magas a kalóriatartalma, emellett sok foszfor, kálium és kalcium is található benne, melyeknek köszönhetően rendkívül jó a vízhajtó hatása.

Csalántea

Sokan nem szeretik a csalántea ízét, ha azonban meg szeretnénk szabadulni a vízlerakódásoktól, akkor az íze ellenére is érdemes fogyasztani. Pozitív hatásának dacára soha ne essünk túlzásba, ugyanis ha túl sok csalánteát iszunk, akkor alvászavarok és erős szívdobogás léphet fel.

2021. március 22.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink