7+1 nyomós ok, amiért fontos, hogy vizet igyunk!

2016. szeptember 1.

Kutatók, orvosok egybehangzóan állítják, a víz csodaszer, mely a fiatalság és az egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlen.

7+1 nyomós ok, amiért fontos, hogy vizet igyunk!

1. Belsőnk hidratálása

Naponta mintegy 1400 liternyi víz folyik át az agyunkon és 2000 liter a vesénken. A szervezeten belüli körforgása során a víz az anyagcseretermékeket is felveszi és továbbviszi, méregtelenítve ezzel a szervezetet. A napi 2-3 liter víz elfogyasztása nem csak bőrünket varázsolja üdévé, ugyanez történik belső szerveinkkel is.

2. Vérkeringés fokozása

A csecsemő szervezete 80%, a felnőtté már csak 60%, az idős szervezet pedig mindössze 50%-ban tartalmaz vizet. Megfelelő folyadékfogyasztással biztosított a vérkeringés, a vér ozmózis nyomása, nő a vörösvérsejtek oxigénfelvevő képessége és szállítási sebessége, a salakanyagok könnyebben tudnak távozni és kevesebb az esélye, hogy valahol elakadnak a szervezetben és ezzel akadályozzák a sejtek közötti információáramlást. Víz szükséges a vér sav-bázis egyensúlyának megtartásához is.

3. Infarktus és betegségek megelőzése

Egy amerikai tanulmány szerint az a személy, aki legalább 6 pohár vizet megiszik naponta, 41%-kal csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Bizonyított tény, hogy aki folyamatosan gondoskodik szervezete hidratáltságról, 45 %-kal csökkenti az emésztőrendszert érintő rákfajták kialakulását, 50%-kal pedig a hólyagrák kockázatát.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

4. Idegnyugtató

Fokozott idegi megterhelés esetén is kedvező hatású a sok folyadékfogyasztás, mert nyugtatja az idegeket, ellensúlyozza a stressz hatására beinduló oxidatív folyamatokat, javítja a memóriát, növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet.

7+1 nyomós ok, amiért fontos, hogy vizet igyunk!

5. Emésztési zavarokra gyógyír

A megfelelő vízbevitel kiváló ellenszere a gyomorsavas panaszoknak és a székrekedésnek, de egyéb emésztési problémák leküzdésében is hatékonyan bevethető, hiszen részt vesz a tápanyagok oldásában, szállításában, felszívódásában. Mindemellett a kiválasztó és méregtelenítő szervek, így a vese és a máj is szinte fellélegzik, ha működéséhez biztosított a folyadék.

6. Fájdalomcsillapító helyett

A dehidratáció jele a szédülés, fejfájás, gyengeségérzés. Sokszor a fejfájás elmulasztásához elegendő egy nagy pohár víz, s nem kell külön gyógyszerekkel terhelni a szervezetet. Ha valaki úgy érzi, energiátlan, folyamatosan fáradt, emésztési zavarokkal küzd, érdemes vízkúrába kezdenie fizikai állapotának javításáért, ami napi 3 liter folyadék elfogyasztását jelenti.

7. Szépüléshez

Ha valaki vízkúrába kezd, az eredmények nem egyik napról a másikra jelentkeznek, de egy hét elteltével már szemmel látható a változás: az arcbőr kisimul, teltebbé és egészséges színűvé válik, a karikák, mély ráncok eltűnnek, a haj fényesebben ragyog, visszatér az életkedv, az energia.

8. Diétához

Diétázóknak és cukorbetegeknek kifejezetten előnyös a 2-2,5 literes napi fogyasztás, hiszen csökkenti az étvágyat és segíti a vércukor szinten tartását, megakadályozza a vér besűrűsödését. Aki legalább 2 liter vizet megiszik egy nap, annak a szervezete 100 kilókalóriával többet éget, állítják a berlini Charite Clinical Research Központ orvosai.

Milyen szövődményei lehetnek a hasnyálmirigy gyulladásnak?

Milyen szövődményei lehetnek a hasnyálmirigy gyulladásnak?

A hirtelen fellépő felső hasi fájdalom a hasnyálmirigy gyulladás egyik legismertebb tünete. Ez a betegség nem megfelelő kezelés esetén akár halálos is lehet. Alábbiakban közelebbről bemutatjuk ennek a kórképnek a lehetséges szövődményeit és veszélyeit.

Az alhasi fájdalom tünetei és háttere

Az alhasi fájdalom tünetei és háttere

Az alhasi fájdalom mögött állhat szervi elváltozás, így többek között gyulladás, fertőzés, daganat, de előfordulhat a háttérben funkcionális ok is, mint például irritábilis colon. Fontos, hogy komolyan vegyük a tüneteket, amelyeket az alábbiakban ismertetünk.

5 tipp puffadás ellen

5 tipp puffadás ellen

Fiatal vagy idős, férfi vagy nő, a puffadás kellemetlen érzését mindannyian tapasztaltuk már életünk során. A fokozott gázképződés számos tényező miatt kialakulhat. Mutatunk 5 tippet, amelyekkel elkerülhetjük a kényelmetlenségeket.

Hogyan kezelhető és előzhető meg a hasnyálmirigy gyulladás?

Hogyan kezelhető és előzhető meg a hasnyálmirigy gyulladás?

A hasnyálmirigy gyulladás évente több ezer magyar nőt és férfit érint. A kezelés, illetve megelőzés lehetőségeit cikkünkben mutatjuk be.

Így ne zavarjuk meg emésztésünket karácsonykor!

Így ne zavarjuk meg emésztésünket karácsonykor!

Egész évben odafigyelünk az étkezésre, a mozgásra, a helyes emésztésre aztán jönnek az ünnepek, és képesek vagyunk 3 nap alatt tönkre tenni mindezt. De hogyan ne borítsuk fel a jól működő rendszert? Mit tegyünk, illetve mit NE, hogy az emésztésünk karácsonykor is rendben legyen? Erre adunk most hasznos tanácsokat!