7+1 nyomós ok, amiért fontos, hogy vizet igyunk!

7+1 nyomós ok, amiért fontos, hogy vizet igyunk!

Kapcsolódó tünetek:

1. Belsőnk hidratálása

Naponta mintegy 1400 liternyi víz folyik át az agyunkon és 2000 liter a vesénken. A szervezeten belüli körforgása során a víz az anyagcseretermékeket is felveszi és továbbviszi, méregtelenítve ezzel a szervezetet. A napi 2-3 liter víz elfogyasztása nem csak bőrünket varázsolja üdévé, ugyanez történik belső szerveinkkel is.

2. Vérkeringés fokozása

A csecsemő szervezete 80%, a felnőtté már csak 60%, az idős szervezet pedig mindössze 50%-ban tartalmaz vizet. Megfelelő folyadékfogyasztással biztosított a vérkeringés, a vér ozmózis nyomása, nő a vörösvérsejtek oxigénfelvevő képessége és szállítási sebessége, a salakanyagok könnyebben tudnak távozni és kevesebb az esélye, hogy valahol elakadnak a szervezetben és ezzel akadályozzák a sejtek közötti információáramlást. Víz szükséges a vér sav-bázis egyensúlyának megtartásához is.

3. Infarktus és betegségek megelőzése

Egy amerikai tanulmány szerint az a személy, aki legalább 6 pohár vizet megiszik naponta, 41%-kal csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Bizonyított tény, hogy aki folyamatosan gondoskodik szervezete hidratáltságról, 45 %-kal csökkenti az emésztőrendszert érintő rákfajták kialakulását, 50%-kal pedig a hólyagrák kockázatát.

4. Idegnyugtató

Fokozott idegi megterhelés esetén is kedvező hatású a sok folyadékfogyasztás, mert nyugtatja az idegeket, ellensúlyozza a stressz hatására beinduló oxidatív folyamatokat, javítja a memóriát, növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet.

5. Emésztési zavarokra gyógyír

A megfelelő vízbevitel kiváló ellenszere a gyomorsavas panaszoknak és a székrekedésnek, de egyéb emésztési problémák leküzdésében is hatékonyan bevethető, hiszen részt vesz a tápanyagok oldásában, szállításában, felszívódásában. Mindemellett a kiválasztó és méregtelenítő szervek, így a vese és a máj is szinte fellélegzik, ha működéséhez biztosított a folyadék.

6. Fájdalomcsillapító helyett

A dehidratáció jele a szédülés, fejfájás, gyengeségérzés. Sokszor a fejfájás elmulasztásához elegendő egy nagy pohár víz, s nem kell külön gyógyszerekkel terhelni a szervezetet. Ha valaki úgy érzi, energiátlan, folyamatosan fáradt, emésztési zavarokkal küzd, érdemes vízkúrába kezdenie fizikai állapotának javításáért, ami napi 3 liter folyadék elfogyasztását jelenti.

7. Szépüléshez

Ha valaki vízkúrába kezd, az eredmények nem egyik napról a másikra jelentkeznek, de egy hét elteltével már szemmel látható a változás: az arcbőr kisimul, teltebbé és egészséges színűvé válik, a karikák, mély ráncok eltűnnek, a haj fényesebben ragyog, visszatér az életkedv, az energia.

8. Diétához

Diétázóknak és cukorbetegeknek kifejezetten előnyös a 2-2,5 literes napi fogyasztás, hiszen csökkenti az étvágyat és segíti a vércukor szinten tartását, megakadályozza a vér besűrűsödését. Aki legalább 2 liter vizet megiszik egy nap, annak a szervezete 100 kilókalóriával többet éget, állítják a berlini Charite Clinical Research Központ orvosai.

2016. szeptember 1.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek