7+1 nyomós ok, amiért fontos, hogy vizet igyunk!

2016. szeptember 1.

Kutatók, orvosok egybehangzóan állítják, a víz csodaszer, mely a fiatalság és az egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlen.

7+1 nyomós ok, amiért fontos, hogy vizet igyunk!

1. Belsőnk hidratálása

Naponta mintegy 1400 liternyi víz folyik át az agyunkon és 2000 liter a vesénken. A szervezeten belüli körforgása során a víz az anyagcseretermékeket is felveszi és továbbviszi, méregtelenítve ezzel a szervezetet. A napi 2-3 liter víz elfogyasztása nem csak bőrünket varázsolja üdévé, ugyanez történik belső szerveinkkel is.

2. Vérkeringés fokozása

A csecsemő szervezete 80%, a felnőtté már csak 60%, az idős szervezet pedig mindössze 50%-ban tartalmaz vizet. Megfelelő folyadékfogyasztással biztosított a vérkeringés, a vér ozmózis nyomása, nő a vörösvérsejtek oxigénfelvevő képessége és szállítási sebessége, a salakanyagok könnyebben tudnak távozni és kevesebb az esélye, hogy valahol elakadnak a szervezetben és ezzel akadályozzák a sejtek közötti információáramlást. Víz szükséges a vér sav-bázis egyensúlyának megtartásához is.

3. Infarktus és betegségek megelőzése

Egy amerikai tanulmány szerint az a személy, aki legalább 6 pohár vizet megiszik naponta, 41%-kal csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Bizonyított tény, hogy aki folyamatosan gondoskodik szervezete hidratáltságról, 45 %-kal csökkenti az emésztőrendszert érintő rákfajták kialakulását, 50%-kal pedig a hólyagrák kockázatát.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

4. Idegnyugtató

Fokozott idegi megterhelés esetén is kedvező hatású a sok folyadékfogyasztás, mert nyugtatja az idegeket, ellensúlyozza a stressz hatására beinduló oxidatív folyamatokat, javítja a memóriát, növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet.

7+1 nyomós ok, amiért fontos, hogy vizet igyunk!

5. Emésztési zavarokra gyógyír

A megfelelő vízbevitel kiváló ellenszere a gyomorsavas panaszoknak és a székrekedésnek, de egyéb emésztési problémák leküzdésében is hatékonyan bevethető, hiszen részt vesz a tápanyagok oldásában, szállításában, felszívódásában. Mindemellett a kiválasztó és méregtelenítő szervek, így a vese és a máj is szinte fellélegzik, ha működéséhez biztosított a folyadék.

6. Fájdalomcsillapító helyett

A dehidratáció jele a szédülés, fejfájás, gyengeségérzés. Sokszor a fejfájás elmulasztásához elegendő egy nagy pohár víz, s nem kell külön gyógyszerekkel terhelni a szervezetet. Ha valaki úgy érzi, energiátlan, folyamatosan fáradt, emésztési zavarokkal küzd, érdemes vízkúrába kezdenie fizikai állapotának javításáért, ami napi 3 liter folyadék elfogyasztását jelenti.

7. Szépüléshez

Ha valaki vízkúrába kezd, az eredmények nem egyik napról a másikra jelentkeznek, de egy hét elteltével már szemmel látható a változás: az arcbőr kisimul, teltebbé és egészséges színűvé válik, a karikák, mély ráncok eltűnnek, a haj fényesebben ragyog, visszatér az életkedv, az energia.

8. Diétához

Diétázóknak és cukorbetegeknek kifejezetten előnyös a 2-2,5 literes napi fogyasztás, hiszen csökkenti az étvágyat és segíti a vércukor szinten tartását, megakadályozza a vér besűrűsödését. Aki legalább 2 liter vizet megiszik egy nap, annak a szervezete 100 kilókalóriával többet éget, állítják a berlini Charite Clinical Research Központ orvosai.

Így ne zavarjuk meg emésztésünket karácsonykor!

Így ne zavarjuk meg emésztésünket karácsonykor!

Egész évben odafigyelünk az étkezésre, a mozgásra, a helyes emésztésre aztán jönnek az ünnepek, és képesek vagyunk 3 nap alatt tönkre tenni mindezt. De hogyan ne borítsuk fel a jól működő rendszert? Mit tegyünk, illetve mit NE, hogy az emésztésünk karácsonykor is rendben legyen? Erre adunk most hasznos tanácsokat!

4 orvosi ok, ami miatt mindig éhes

4 orvosi ok, ami miatt mindig éhes

Az éhség mindennapi dolog, amely az életünk része már egészen kiskorunktól kezdve. Azonban van néhány eset, amikor testünk mégsem azt jelzi a korgó gyomorral, hogy kalóriára van szüksége, hanem olyan dolgokat, melyekre nem is gondoltunk volna.

Emésztést segítő vagy méregtelenítő? Van különbség

Emésztést segítő vagy méregtelenítő? Van különbség

Az emésztést segítő készítményeket és a méregtelenítés fogalmát sokszor kötjük össze. Nem teljesen hibás az asszociáció, hiszen a jó emésztésnek és a méregtelenítés folyamatának van köze egymáshoz. De van köztük különbség.

8 étel, ami székrekedést okoz

8 étel, ami székrekedést okoz

A székrekedés és a lassú anyagcsere napjaink egyik nagy problémája. A fennálló problémát néha már csak súlyos betegségek okán vesszük észre, amikor már késő! Változtasson étrendjén, hogy elkerülje a bélrendszert érintő betegségek kialakulását!

A Crohn-betegség

A Crohn-betegség

A Crohn-betegség a bélrendszer gyulladásos betegsége, a szájtól a végbélig terjedhet, de leggyakrabban a vékony – és vastagbelet érinti. A kór a bélfal egész vastagságára kiterjedhet, fekélyeket, súlyosabb esetben komoly vérzést vagy a bélszakasz átlukadását okozva. Lefolyása hullámzó.