5 termék, amire szükséged van otthon az influenza időszakban

2017. október 20.

Kapcsolódó tünetek:

láz, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás

Itt az ősz, lassan nyakunkon az influenza szezon, amit nem árt felkészülten várni. A megfelelő termékek segítségével ugyanis időben enyhíthetjük a tüneteket, és akár a betegség lefolyását is meggyorsíthatjuk. Összeállítottunk egy listát teli olyan készítményekkel, melyek jól jönnek majd betegség idején!

influenza idején ezekre van szükség otthon

Ahogy eljön az ősz és általánossá válnak a párás, hűvös napok, gyorsan elkezdenek megjelenni a lakosság körében a különböző légúti megbetegedések és az influenzával is számolnunk kell. Utóbbi gyorsan dönti le lábáról az embert, levertséget, magas lázat és végtagfájdalmat okozva, hatékonyan túllenni rajta pedig leginkább szigorú pihenéssel lehet.

Az influenzával kapcsolatban a legfontosabb tudnivaló az, hogy mivel vírus okozza, antibiotikumot használni ellene nem lehet, azt csak abban az esetben kell szedni, ha bakteriális fertőzés is kialakul a nyomán. Éppen ezért a tünetek enyhítése és kezelése az, ami segíthet a gyógyulásban, leginkább úgy, hogy a közérzetünket javítja.

De mely termékek azok, amiket jó, ha már a szezon elején betárazunk?

Vitaminok

Ahogy elmúlik a nyár, kevesebbet vagyunk a szabadban és ritkábban fogyasztunk friss zöldségeket, gyümölcsöket, egyre fontosabbá válik a napi vitaminszükséglet biztosítása, erre kifejlesztett készítmények által. Hasznos, ha kellő szinten tartjuk szervezetünkben a D-vitamint és a C-vitamint, melyek segíthetnek az influenza elkerülésében is. Választhatunk kifejezetten egy-egy vitamin bevitelét segítő termékeket, és olyan multivitaminokat vagy vitamin-kombinációkat is, melyek egyszerre több vitamint is pótolnak. Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy egyszerre csak az ajánlott mennyiséget vigyük be, így tájékozódjunk előtte erről háziorvosunknál vagy a gyógyszerésznél.

Lázcsillapító

Az influenza magas lázzal jelentkezik, ezért hasznos, ha van otthon számunkra megfelelő lázcsillapító ebben az időszakban. Persze ezt csak akkor alkalmazzuk, ha a közérzetünk nagyon rosszá válik a láztól, illetve olyan esetben, ha a magas és hosszan tartó láz már az egészségünkre is káros lehet. A láz önmagában ugyanis nem baj, sőt, szervezetünk természetes folyamata a betegségek legyőzésére.

Orrcsepp vagy orrspray

Sokan aludni sem tudunk influenza idején a bedugult orrunktól (ami szerencsére nem minden esetben jelentkezik), amit könnyen enyhíthetünk megfelelő orrcseppek vagy orrspray-k segítségével. Ezeket is beszerezhetjük előre, miután megtudakoltuk, melyik is lesz a legjobb nekünk. Ezeket a termékeket csak szükség esetén és az előírásoknak megfelelően alkalmazzuk, hogy ne tegyünk kárt a nyálkahártyában és valóban könnyebbé tegyék influenzás mindennapjainkat.

Torokfertőtlenítő

Talán a torokfájás az influenza egyik legkellemetlenebb tünete, pláne, amikor olyan erős, hogy gyakorlatilag enni sincs kedvünk miatta. Szerencsére ezt ma már hatékonyan enyhíthetjük torokfertőtlenítőkkel, melyek a szokásos mentolos íz mellett sokféle egyéb változatban is kaphatók. Ezek között olyan készítményeket is fellelni, melyek már a bakteriális fertőzéseket is képesek megelőzni.

Köhögéscsillapítók

Az influenzát kísérheti rendkívül zavaró és akár fájdalmas köhögés is, melyet enyhíthetünk köhögéscsillapító termékekkel. Ezek csökkentik a köhögési ingert, elkerülhetjük a fullasztó, száraz köhögési rohamokat és gyorsabban tüntethetjük el a torkunkban megtapadt felesleges nyákot.

A megfázás tünetei

A megfázás tünetei

Ha folyik az orra és rossz a közérzete, sokan megfázásra gyanakszanak és egy meleg teával és néhány nap pihenéssel kúrálják ki magukat. Milyen tünetek igazolják ezt és mik azok, amikkel már orvoshoz kell fordulni?

influenza korai tünetei

Az influenza 6 korai tünete

Az influenza korai tüneteinek időben való felismerése megakadályozhatja a vírus terjedését, és elősegítheti a betegség kezelését, mielőtt rosszabbodna. Minden évben heteket vesz el az életünkből, idén ne hagyja, hogy az influenza győzzön!

Az influenza elleni oltás

Az influenza elleni oltás

Az akár életveszélyes szövődményekkel is együttjáró influenza ellen sokak számára a megoldás az ingyenesen elérhető influenza elleni oltás lehet.

bárányhimlő

A bárányhimlő tünetei és kezelése

A bárányhimlő (varicella) egy vírusos betegség, amelyet nagyon viszkető vörös kiütés jellemez, és az egyik leggyakoribb gyermekkori fertőző betegség.

leggyakoribb gyermekbetegségek

A leggyakoribb gyermekbetegségek

A közösségbe járó gyerekek és családjuk jól ismert listája következik, ezek ugyanis a leggyakoribb gyermekbetegségek.

Összes cikk Egészség A-Z témában