Visszeres panaszai Önt is hátráltatják?

Visszeres panaszai Önt is hátráltatják?

Kapcsolódó tünetek:

A visszeres panaszok, a lábfeszülés, a nehézláb-érzés, fájdalom, éjszakai lábikragörcs sokunk életét keserítik meg. A tartós fizikai megterhelés, az ülő- vagy állómunka, túlsúly, vagy akár a várandósság kiegészítve a genetikai örökségünkkel együtt növelheti a betegség kialakulásának kockázatát.

A hétköznapi értelemben használt visszeresség olyan betegség, amikor nem működik megfelelően a vérnek a vénákon (visszereken) keresztüli szívbe történő visszaáramlása. Sokszor a vénabillentyűk és a vénafal krónikus gyulladásával kezdődik, a vénabillentyűk sérülnek, így a vér megreked vagy visszafelé folyik a vénákban. Ennek eredményeként a vénák kitágulnak, a vér pang bennük, és megjelennek a kékes színű visszerek. Továbbá visszerességre hajlamosíthat a korábbi mélyvénás trombózis is, mivel a mélyvénában képződő vérrög károsíthatja a véna falát és a billentyűket.

A visszérbetegség tünetei közé tartoznak a kezdetben vékony, lilás, kacskaringós, bőrfelszínhez közeli, pókhálószerű erek, majd a kitüremkedő, nyomásérzékeny, vastagabb vénák, az elszíneződött területek, a gyorsan elfáradó és fájdalmas láb, a „nehézláb-érzés”, az éjszakai lábgörcsök és a láb vizesedése, ödémássá válása.

Fontos azonban a megelőzés és a tünetek korai kezelése. Ehhez fontos a rendszeres, de kíméletes mozgás, különösen, ha ülő- vagy állómunkát végzünk, ami tovább ronthat a tüneteken. A rendszeres mozgás nem csak jótékony hatással van a kialakult visszérre, de segíthet elérni és szinten tartani a megfelelő testsúlyt is, ami azért fontos, mert az elhízás nagyban fokozza a visszér kialakulását és a már meglévő állapot súlyosbodását. Segíthet a kompressziós harisnya és pólya, a kényelmes lábbeli, a dohányzásról való leszokás, de fontos a hosszú ülés, állás, fekvés elkerülése is, hogy a visszér állapota ne súlyosbodjon.

Már a betegség kialakulásától kezdve érdemes a visszeres tünetekre olyan gyógyszeres kezelést alkalmazni, amely képes a vénák falának erősítésére, valamint áteresztőképességük csökkentésére.

Próbálja ki az elérhető legnagyobb mennyiségű hatóanyagot, 1000 mg diozmint tartalmazó Dimotec-et! Hármas hatásával már napi 1 filmtabletta csökkenti a gyulladást, serkenti a nyirokkeringést, valamint védi a teljes vénás hálózatot, ami által csökkenti a fájdalmat és javítja a vénák működését.

Támogatott tartalom.
Dimotec filmtabletta: 1000 mg mikronizált diozmin tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer.
További információ kérhető: Kéri Pharma Hungary Kft., 4032, Debrecen Bartha Boldizsár u. 7., E-mail: info@keri.hu DIMO/BC/2023/04/01 lezárás dátuma: 2023.03.17.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
2023. április 1.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink